briggs&stratton instart
Baterie a bateriová úložiště založená na článcích Li-ion 18650, zkušenosti, praxe, dobíjení, batery management, výroba bateriových úložišť, bezpečnost.
-
- Lokalita: Posázaví
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
briggs&stratton instart
Po 3 letech mi odchází Aku v el. startéru sekačky. Jsou tam 3x18650. Články jsem srovnal, ale za 1 nabití jsou zase rozjeté - 4,17-4,04-3,77. Je to v plastovém bloku a zřejmě až následně jsou články přibodované. Neměnil to někdo? - že by mi poradil, jak to nedestruktivně rozebrat...
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Re: briggs&stratton instart
No a nemá to někde jen přechodový odpor? Třeba to chce jen přebodovat.
A má to šroubky , tak odsát to cínování z DPS od plechů, odšroubovat a za tepla pomalu pozvedávat. A body odlomit. Stejnak ty plechy se budou muset udělat nový nebo přibodovat potom nato opravou po výměně další pokud se to nepovede. To odsávání licnou a za pomoci plochého šroubováku píchlého mezi DPS a článek se při chládnutí cínu jemně postupně ne naráz páčit aby se cín nespojil. Takže ty šroubky jako první a potom pomalu odstraňovat cín a tím šroubovákem za tepla podzvedávat i několikrát dokola dokud se ta deska neoddělí. Potom licnou dočistit ty oválné díry. Edit: jo a bude tam někde přilepený termistor, tak opatrně aby se nepoškodil.
A má to šroubky , tak odsát to cínování z DPS od plechů, odšroubovat a za tepla pomalu pozvedávat. A body odlomit. Stejnak ty plechy se budou muset udělat nový nebo přibodovat potom nato opravou po výměně další pokud se to nepovede. To odsávání licnou a za pomoci plochého šroubováku píchlého mezi DPS a článek se při chládnutí cínu jemně postupně ne naráz páčit aby se cín nespojil. Takže ty šroubky jako první a potom pomalu odstraňovat cín a tím šroubovákem za tepla podzvedávat i několikrát dokola dokud se ta deska neoddělí. Potom licnou dočistit ty oválné díry. Edit: jo a bude tam někde přilepený termistor, tak opatrně aby se nepoškodil.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
- Lokalita: Posázaví
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: briggs&stratton instart
Všechny články mají vnitřní odpor +- 11,35 mR - jak napřímo, tak přes ty plíšky. Nechám to zimní večery - ještě musím sekat... Ty šroubky nic moc nedrží. DPS drží na těch cínových nudlích, které bude třeba odsát, plus DPS je přilepená k tomu plastovému držáku článků. Takže to bude 1. krok. Pak tedy zkusím odvrtat to bodování - případně ty plíšky budu muset nahradit nebo články propájet. Termistor je pod bílou páskou mezi 2 články. Celkově je to vymyšleno jako pěkné kurvítko. Místo článků za 3 stovky koupit novou baterii za 2,5t.