zkušební 40W
Ostrovní FVE před rozšířením, většími úpravami, stěhováním, témata s nefunkčními odkazy, odstraněnými obrázky, atd.
zkušební 40W
Zdravím zdejší Mypoweráky. Koupil jsem si zkušební fotovoltaickou elektrárnu. panel 40W 17V, regulátor CMP03, akumulátory složené z jednotlivých LiFePO4 článků 20Ah.
Napájím tim větráčky z vymontované počítače, kterými chladím vzduch v místnosti, a zítra mi má dorazot nabíječka na notebook, tak snad bude dostatek . Určitě by to chtělo ale víc a .
Bydlím v panelovém domě a balkon mam na západ odkloněných 40° na jih. Slunce svítí od 13:30 až do západu v 21:00 za další panelák. Určitě chci rozšiřovat, na zábradlí balkony by se mi vešli 3 panely 240W, a soused nad námi by mi dovolil mít další u něho, ale to až později.
Zatím každý den vyndavám panel na balkon, ale už se ho chystam dát na pevno, upevnim stahovacíma páskama a do jednoho otvoru dam zámek.
Napájím tim větráčky z vymontované počítače, kterými chladím vzduch v místnosti, a zítra mi má dorazot nabíječka na notebook, tak snad bude dostatek . Určitě by to chtělo ale víc a .
Bydlím v panelovém domě a balkon mam na západ odkloněných 40° na jih. Slunce svítí od 13:30 až do západu v 21:00 za další panelák. Určitě chci rozšiřovat, na zábradlí balkony by se mi vešli 3 panely 240W, a soused nad námi by mi dovolil mít další u něho, ale to až později.
Zatím každý den vyndavám panel na balkon, ale už se ho chystam dát na pevno, upevnim stahovacíma páskama a do jednoho otvoru dam zámek.
-
- Reputace: 242
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 36
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: zkušební 40W
Pekny ale doplnil bych pojistkou ja u reglu tak u spotrebice....
- vata
- Reputace: 93
Hezké Nabíjením noťasu to všechno začíná... Vybitou 20Ah baterku tímhle panýlkem ale těžko při Vašem typickém osvitu za den nabijete. Hodil by se ještě jeden paralelně
Za praktičtější spotřebič bych považovala nějaké LED svítítko.
Za praktičtější spotřebič bych považovala nějaké LED svítítko.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Tak jsem si vyzvednul 4 balanční moduly 3.6V 1,7A. tak je zapojim. Tohle je jenom pokus, ještě si chci koupit regulátor http://www.deramax.cz/solarni-regulator ... m/d-73116/ aby jsem věděl, kolik energie mi to vyrobí, a zda se vyplatí koupit větší systém( ne však aby se vrátila celá investice, ale aby to něco výkonnějšího utáhlo).
Později bych koupil panely 240W 24V celkem 3 ks a ke každému MPPT regulátor 20A a koupil bych 100Ah LiFePO4ky.
Později bych koupil panely 240W 24V celkem 3 ks a ke každému MPPT regulátor 20A a koupil bych 100Ah LiFePO4ky.
-
- Reputace: 266
Preco chces na vsetky panely regulator?
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
- dracekvo
- Reputace: 155
Radím ti dobře. Zbav se toho dokud můžeš. Taky sem začínal na 40W panelech a dneska už sem tam za těžký prachy
A pokud hledíš na návratnost, tak na to rovnou zapoměň v případě, že budeš kupovat nové baterie.
A pokud hledíš na návratnost, tak na to rovnou zapoměň v případě, že budeš kupovat nové baterie.
- JonasPP
- Reputace: 150
Sevas,poviem to z môjho pohladu.Nefajčim,nepijem,neflakam sa,tak som sa pustil do solarka a navratnosť je už davno v nenavratne.Ale je to proste hoby+ušetriš dačo za elektrinu.Ak chceš riešiť navratnosť a zarabať na tom,tak to odporučam na poukladať 10kW a vratiť sa v čase jak začal ten BUM de ti za 1kWh prihodia raz toľko.dracekvo píše:Radím ti dobře. Zbav se toho dokud můžeš. Taky sem začínal na 40W panelech a dneska už sem tam za těžký prachy
Ja som za tento ptojekt a už z toho dôvodu,že chalanisko ide priamo do dobrej technologie a nie olova.
Len škoda,že SOLAR je strašna nakaza.Ak tu chorobu dakto dostane,tak už sa toho nezbavi,maximalne tu chorobu obmedzi,ale obvikle to prepukne do solaromanie.To je velke štadium financovania tejto zakernej,ale suprovej choroby.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek