Pomoc s nastavením Tristaru pro baterie Trojan
Diskuze na téma regulátorů TriStar Morningstar
-
Pomoc s nastavením Tristaru pro baterie Trojan
Dobrý den. Vím, že o „olovu“ tady je napsáno dost, ale přesto požádám ty zkušené o pomoc jak nastavit správné parametry regulátoru Tristar MPPT 60A pro správné nabíjení. Napřed popíšu svůj systém: 12x panel CNPV 245, regulátor Tristar MPPT 60A, nyní nové akumulátory 8 ks Trojan 6V 225Ah T105Plus, měnič Victron 48V/5000. S původními 4 ks 12V akumulátorů jsem experimentoval, ale po 5 letech vzaly za své…
Parametry Trojanů jsem našel – Absorpce 2,35-2,45V, Float 2,2 V, Equalize 2,58V, ale nechci ty nové akumulátory poškodit laborováním a tak požádám ty zkušené z Vás o pomoc a údaje, jak nastavit ten Tristar? Zejména limity a časy po které se mají jednotlivé režimy dodržovat. Ev. Meze dobíjení, teplotní korekci, apd. Vybíjet je hodlám jen do cca 80 % - konstrukčně vyřešeným odpojovačem, který hlídá napětí na bateriích a odpojí vždy dálkově měnič. Děkuji předem za Vaše názory a pomoc .
Parametry Trojanů jsem našel – Absorpce 2,35-2,45V, Float 2,2 V, Equalize 2,58V, ale nechci ty nové akumulátory poškodit laborováním a tak požádám ty zkušené z Vás o pomoc a údaje, jak nastavit ten Tristar? Zejména limity a časy po které se mají jednotlivé režimy dodržovat. Ev. Meze dobíjení, teplotní korekci, apd. Vybíjet je hodlám jen do cca 80 % - konstrukčně vyřešeným odpojovačem, který hlídá napětí na bateriích a odpojí vždy dálkově měnič. Děkuji předem za Vaše názory a pomoc .
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 1363 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od para007
-
- 17 Odpovědi
- 2677 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od konarlukas@gmail.com
-
- 48 Odpovědi
- 2330 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mvis
-
-
prosba o pomoc s nastavením SUN-2000G (modráska)
od banditek » » v Plánované elektrárny
prosba o pomoc s nastavením SUN-2000G (modráska)
- 4 Odpovědi
- 481 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od berry
-
-
-
SOS pomoc s nastavenim PIP5048MKX + LiFe 16s 200Ah + JK-BMS
od SusP » » v LiFe*
SOS pomoc s nastavenim PIP5048MKX + LiFe 16s 200Ah + JK-BMS
- 1 Odpovědi
- 691 Zobrazení