Přidání panelů
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
- Lokalita: Opavsko
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 1100
- Kapacita baterie [kWh]: 1
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Přidání panelů
Zkusím to přihodit do této témy. Mám na stříšce 520Wp z panelů skoro jižní směr. Letos se mi konečně povedlo připojit bojlér na přebytky, aby s panely neflákaly. Ač jsem zkoušel měnit sklon panelů a přepojovat výkon spirály, došel jsem k závěru cca 2,3 Kw výkonu z panelů za den. Panely spojené sériově. Sklon jsem měnil z 55-50-na 45°. Spírala jela na tvrdo z panelů (400W), pak přes měnič na 600, 1000W. Je ten výkon panelů v normě? Od 12:30 do 14:30 přechází přes panely stín stromu od souseda, takže to je mrtvo. Očekával jsem trochu víc, protože pro můj 200l bojlér je tohle málo. Nyní přemýšlim jak to ještě vylepšit. Kam umístit 1-2 další panely, jak je zapojit a zda to vůbec pomůže.
admin edit: prosím pro příště nic nepřihazovat do existujícího tématu pokud máte nový dotaz a neodpovídáte na příspěvek původního tazatele nebo neodpovídáte k tématu. "Míst" pro témata k založeníí je tu nekonečně, mě tím přidáte práci s rozdělením, původnímu tazateli mluvíte do tématu dotazem, který je úplně nový a fórum to znepřehlední. Díky za pochopení. Téma odděleno od původního Môj pokus o nízkorozpočtovú malú FVE
admin edit: prosím pro příště nic nepřihazovat do existujícího tématu pokud máte nový dotaz a neodpovídáte na příspěvek původního tazatele nebo neodpovídáte k tématu. "Míst" pro témata k založeníí je tu nekonečně, mě tím přidáte práci s rozdělením, původnímu tazateli mluvíte do tématu dotazem, který je úplně nový a fórum to znepřehlední. Díky za pochopení. Téma odděleno od původního Môj pokus o nízkorozpočtovú malú FVE
4x poly 1100W; Epsolar 40A; Epsolar 20A; Kombiměnič Axpert PF1 24V/2000W; 24/12V systém.
-
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Přidání panelů
Podívej se na https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=37&t=4670
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 1512 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Soban
-
- 6 Odpovědi