Akumulátor PABS 10,8 A2-1
Baterie a bateriová úložiště založená na článcích Li-ion 18650, zkušenosti, praxe, dobíjení, batery management, výroba bateriových úložišť, bezpečnost.
-
Akumulátor PABS 10,8 A2-1
Zdravím,
obracím se prosbou o radu, mám starší akušroubovák Parkside, a jedna baterie uz "nedrží", jsou v ní články 3x 18650/1300 mAh, jsem schopen si je vyměnit sám a rád bych použil články s větší kapacitou, ale nejsem si jistý jestli to utáhne nabíječka , resp o kolik se prodlouží doba nabíjení.
Děkuji za názory
obracím se prosbou o radu, mám starší akušroubovák Parkside, a jedna baterie uz "nedrží", jsou v ní články 3x 18650/1300 mAh, jsem schopen si je vyměnit sám a rád bych použil články s větší kapacitou, ale nejsem si jistý jestli to utáhne nabíječka , resp o kolik se prodlouží doba nabíjení.
Děkuji za názory
-
Re: Akumulátor PABS 10,8 A2-1
Zvladnes, ja v tydnu prekopaval 3ks "Fieldmann".Oshurty píše:Zdravím,
Děkuji za názory
https://www.datart.cz/Nabijecka-Fieldma ... r-18V.html
Normalne jsem je pajel, jen je odtam dostat bez poskozeni bodovanych propoju je opruz, ale da se .
Dle kapacity se zvedne doba nabijeni. Takze z 1300 na 2500 cca. 2x tolik.
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
U aku vrtačky a podobných není až tak důležitá kapacita ale schopnost dodat co největší proud,článek s malým proudem a velkou kapacitou ti vydrží méně než malá kapacita a velký proud..
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
Zdravím,
po delší době opět kvůli bateriím 18650. potřebuji nabíječku na akupak 18650 (3x3,7V, 2,5 Ah). Je to k vanovému zvedáku Aquatec, který dostal kamarád jako nefunkční a bez nabíječky. Fotky přikládám. Baterky jsou KO , a nevím, jak moc je tam důležitá ta pojistka 5A? ) ta je taky vadná.. původní baterie jsou 1,3 Ah, chtěl bych dát 2,5 Ah.
Dotazem u firmy jsem byl odkázán na regionálního prodejce, tyto informace nedávájí, mám si koupit origo ovládač s nabíječkou.....to se me zdá zbytečné, když za baterie i s nabíječkou dám 800 Kč?
[/img]
Děkuji za rady
Valda
po delší době opět kvůli bateriím 18650. potřebuji nabíječku na akupak 18650 (3x3,7V, 2,5 Ah). Je to k vanovému zvedáku Aquatec, který dostal kamarád jako nefunkční a bez nabíječky. Fotky přikládám. Baterky jsou KO , a nevím, jak moc je tam důležitá ta pojistka 5A? ) ta je taky vadná.. původní baterie jsou 1,3 Ah, chtěl bych dát 2,5 Ah.
Dotazem u firmy jsem byl odkázán na regionálního prodejce, tyto informace nedávájí, mám si koupit origo ovládač s nabíječkou.....to se me zdá zbytečné, když za baterie i s nabíječkou dám 800 Kč?
[/img]
Děkuji za rady
Valda
-
Pana beka. Furt davaju baterie bez balancera. To naschval,aby to po dvoch rokoch odišlo.
Nič,skus rovnake zapojenie,ako su tie odidene članky a uvidiš. Podľa mňa to normalne bude fungovať,len odporučak normalne vytiahnuť štvorpin na modelarsku nabijačku,ta to udrži zbalancovane a tipujem,že tak to bude fungovať dlhe roky,nie ako original zapojenie.
Nič,skus rovnake zapojenie,ako su tie odidene članky a uvidiš. Podľa mňa to normalne bude fungovať,len odporučak normalne vytiahnuť štvorpin na modelarsku nabijačku,ta to udrži zbalancovane a tipujem,že tak to bude fungovať dlhe roky,nie ako original zapojenie.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
-
Děkuji, a omlouvám se, ten balancer v tom je taky - z toho modreho konektoru na první fotce jdou tři dráty na desku a z deska dva dráty do akupaku. Podle mě odešly ta články protože byly asi 5 roků mimo provoz ( dva články mají 3,7 V a jeden cca 2 V)¨
Jde mi hlavně o tu nabíječku - kolik voltů a ampér...? snažím všude možně po bazarech najít sedák s nabíječkou abych věděl co mám shánět.... Jo a na nabíječce je audio konektor jack 6,3 mm .
Potřebuju nabíječku, aby to nabíjelo max 6 hod....
Děkuji
Jde mi hlavně o tu nabíječku - kolik voltů a ampér...? snažím všude možně po bazarech najít sedák s nabíječkou abych věděl co mám shánět.... Jo a na nabíječce je audio konektor jack 6,3 mm .
Potřebuju nabíječku, aby to nabíjelo max 6 hod....
Děkuji
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Tu origo nabíječku nemáš, nebo co?
Ty baterky napájí jenom ovládání, nebo i ten pohon nahoru/dolu?
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Tak ak maš dajaky stabilizovany zdroj,tak ten jeden članok nabijaj prudom pod 0,1A aspoň dajaku hodinku dve a po tom tomu pridaj na 0,2-0,5A,až kym nebude mať 4,1v. Nechaj odstať do druheho dňa,či nespadne napätie a po tom dobi aj ostatne članky na rovnaku hodnotu a nemusiš nič ine riešiť. Okrem poistky,ktoru treba vymeniť.
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
-
Origo nabíječku nemám, hledám po všech bazarech, jestli někdo ten sedák s nabíječkou neprodává, že bych poprosil u udaje nabíječky. ten akupak pohání i ten motor( 14V, max 5A) Protože je to do vany, tak jenom těch 14V, ale údajně to zvládne na jedno nabití 3 x zdvih 40 cmkodl69 píše:Tu origo nabíječku nemáš, nebo co?
[img][img]https://i.postimg.cc/Bt5JkSHp/IMG-20210218-201558.jpg[/img][/img]
-
děkuji, už jsem to jednou zkoušel, ale tady jsou 3 články pospojované bodovanými pásky, můžu to zkusit, když budu nabíjej jen ten jeden vadný článek?JonasPP píše:Tak ak maš dajaky stabilizovany zdroj,tak ten jeden članok nabijaj prudom pod 0,1A aspoň dajaku hodinku dve a po tom tomu pridaj na 0,2-0,5A,až kym nebude mať 4,1v. Nechaj odstať do druheho dňa,či nespadne napätie a po tom dobi aj ostatne članky na rovnaku hodnotu a nemusiš nič ine riešiť. Okrem poistky,ktoru treba vymeniť.
omlouvám se, pokud moje dotazy připadnou někomu přiblblé, ale jsem strojař, ještě tak zvládnu silnoproud, ale tohle jsou věci, o kterých se mi před 40 roky ani nesnilo....
-
Teraz som trocha zmäteny,či sa dobre chapeme. Najskor skusiť pomaličky nabiť len ten jeden članok,čo ma iba 2v. Mal by v pohode nabehnuť a ak skoči napätie okamžite hore,aj pri drobnom prude,tak je članok off.Oshurty píše:děkuji, už jsem to jednou zkoušel, ale tady jsou 3 články pospojované bodovanými pásky, můžu to zkusit, když budu nabíjej jen ten jeden vadný článek?JonasPP píše:Tak ak maš dajaky stabilizovany zdroj,tak ten jeden članok nabijaj prudom pod 0,1A aspoň dajaku hodinku dve a po tom tomu pridaj na 0,2-0,5A,až kym nebude mať 4,1v. Nechaj odstať do druheho dňa,či nespadne napätie a po tom dobi aj ostatne članky na rovnaku hodnotu a nemusiš nič ine riešiť. Okrem poistky,ktoru treba vymeniť.
omlouvám se, pokud moje dotazy připadnou někomu přiblblé, ale jsem strojař, ještě tak zvládnu silnoproud, ale tohle jsou věci, o kterých se mi před 40 roky ani nesnilo....
Inak Ja som holka na všechno,teda fušujem do každej roboty a skoro vôbec som nerobil to na čo mam školu. Teda strojar nestrojar,cele je to len o tom,či to človek chce vedieť.
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1060 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Oshurty
-
- 40 Odpovědi
- 2578 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od glottis
-
- 0 Odpovědi
- 559 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od para007
-
- 43 Odpovědi
- 5286 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od burda
-
-
Kvalitní nabíječka na 12V LiFePO4 akumulátor.
od FinalStrom » » v LiFe*
Kvalitní nabíječka na 12V LiFePO4 akumulátor.
- 1 Odpovědi
- 548 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od vla
-