Hybridni menic POWMR 5,5 v siti TN-C a TN-C-S mix
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Hybridni menic POWMR 5,5 v siti TN-C a TN-C-S mix
Zdravim vsechny solarniky . Jsem zde novy a prosim nemlatit kdyz nebudu hned chapat.
Koupil jsem z Ali hybridni menic POWMR POW-HVM5.5K-48-P a chtel bych nastavit rezim Solar first. Aspon si myslim ze to je spravny rezim pro docucavani z DS a zamezeni pretokum. Provoz s baterkou.
Ted ale muj dotaz. Z kiosku CEZ prichazi sit TN-C-S. V dome je v nove casti take TN-C-S, ale ve stare TN-C. Cely dum bezi pres jeden rozvadec. Narazil jsem zde na foru na nutnost rozdeleni nulaku N-in a N-out, jelikoz muze mit kazdy jiny potencial. Ale diky zapojeni starych zasuvek s PEN (PE+N v jednom vodici) se N-in a N-out ve starych zasuvkach zase propoji. Bude to delat potize, nebo to je jedno? Nektere menice to udajne nepreziji a nektere to akceptuji. V angl. navodu jsem tuto problematiku nenasel.
Muze me prosim nekdo poradit a popripade vysvetlit jaky duvod to rozpojeni ma? A hlavne jak zapojit PowMr spravne s ohledem na ty stare zasuvky.
Koupil jsem celkem 3 tyto menice a chtel bych je v zime provozovat v 3fazovem propojeni a v lete v 1fazovem. Mam totiz trifazove tepelne cerpadlo. Menice jsou pro parallelni provoz vhodne.
Koupil jsem z Ali hybridni menic POWMR POW-HVM5.5K-48-P a chtel bych nastavit rezim Solar first. Aspon si myslim ze to je spravny rezim pro docucavani z DS a zamezeni pretokum. Provoz s baterkou.
Ted ale muj dotaz. Z kiosku CEZ prichazi sit TN-C-S. V dome je v nove casti take TN-C-S, ale ve stare TN-C. Cely dum bezi pres jeden rozvadec. Narazil jsem zde na foru na nutnost rozdeleni nulaku N-in a N-out, jelikoz muze mit kazdy jiny potencial. Ale diky zapojeni starych zasuvek s PEN (PE+N v jednom vodici) se N-in a N-out ve starych zasuvkach zase propoji. Bude to delat potize, nebo to je jedno? Nektere menice to udajne nepreziji a nektere to akceptuji. V angl. navodu jsem tuto problematiku nenasel.
Muze me prosim nekdo poradit a popripade vysvetlit jaky duvod to rozpojeni ma? A hlavne jak zapojit PowMr spravne s ohledem na ty stare zasuvky.
Koupil jsem celkem 3 tyto menice a chtel bych je v zime provozovat v 3fazovem propojeni a v lete v 1fazovem. Mam totiz trifazove tepelne cerpadlo. Menice jsou pro parallelni provoz vhodne.
-
Re: Hybridni menic POWMR 5,5 v siti TN-C a TN-C-S mix
Si ty svorky propískněte jestli jsou spojené nebo ne. Z definice sítí TN-C a TN-C-S jsou všechny nuláky na celé Zemi spojeny se zemí (střed zdroje) a musí mít tedy stejný potenciál. Zkoušečka mezi nulákem v Austrálii a nulákem v Evropě vám bude pískat stejně jako mezi Amerikou, pokud ne, tak to není skutečný nulák ale pouze modrý pracovní vodič. Střídač který toto nerespektuje a má několik různých svorek označených N s různými potenciály které se nemohou vzájemně propojit není určen pro TN síť a nejedná se o nulové svorky, ale pouze o svorky s písmenem N a nemůžeme jim říkat nulák.Sluncejeelektrina píše:Narazil jsem zde na foru na nutnost rozdeleni nulaku N-in a N-out, jelikoz muze mit kazdy jiny potencial.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
Dekuji za upozorneni. Samozrejme myslim N-in a N-out jako neutralni modry vodic.
-
Copak se v tom nikdo nevyzna?
-
Síť TN - C se za měničem vytvoří tak,že se propojí vstupní vodič PEN (předpokládám,že vtup je také TN-C) s výstupním vodičem invertoru na KTERÉM je při přepnutí měniče do bypasu propojena ta stená vstupní nula.Napřed vyzkoušet žárovkou při chodu invertoru a udělat ten propoj jen pokud nebude žhnout či svítit.Svěřil bych to raději někomu z oboru.
-
Problem je ale v tom, ze bych chtel zachovat v nove casti domu TN-C-S. Mam v te casti domu nejake proudove chranice a pokud bych vse predratoval na TN-C, tak by uz nebyly vhodne. Vypada to na rozdeleni domu na dve site a pouze sit TN-C-S bude napajena z hybridnich stridacu a stara cast s TN-C zustane pripojena k DS/CEZ.
-
Jeste posledni moznost by bylo pripojit cast domu s TN-C pres izolacni transformator. Nebo by to nic neprineslo?
-
Já jsem ten oddělovací trnsformátor zapojil na výstup klonu Axperta.
-
Jestliže vám nepomohlo co jsem napsal výše a co je na tomto fóru o tom už několikrát napsáno stále dokola, tak poproste někoho kdo tomu rozumí aby vám to zapojil. Nebo si udělujete dvě elektrárny, jedna bude pro TN-C a druhá pro TN-C-S.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
To sasy. Diky za prinosny komentar. Ten izolacni transformator dam take na vystup a pripojim na nej jen cast domu s TN-C a cast domu s TN-C-S napojim primo na vystup z menice.
-
Pokud ta TN-C má někde spojenu nulu se zemí - pospojení plynu,vodovodních rour,pen můstek rozv. atd. pak to trafo ztrácí smysl.Sluncejeelektrina píše:To sasy. Diky za prinosny komentar. Ten izolacni transformator dam take na vystup a pripojim na nej jen cast domu s TN-C a cast domu s TN-C-S napojim primo na vystup z menice.
To o příspěvek výše byla dobrá rada.
-
To oddělovací trafo má na sekundáru jeden fous propojenej se zemí v rozvaděči a druhej je jako "L".A fuguje to bez problémů.
-
@bublich. Pres to trafo se ale Neutral z menice vubec nepropoji s Neutralem od TN-C. Tak kde by mohl nastat problem? Vystup z trafa bude pripojen primo na rozvod v dome TN-C. A vystup z menice pujde primo na rozvod v dome TN-C-S.
-
@sasy. Jak velke trafo tam mate? Mam tady trafo 2kVA a to by zrejme melo moc vysoky nabehovy proud a znicilo by menic. Idealni by bylo asi kolem 500 - 750VA.
-
A není možnost rozdělení PEN udělat až za měničem?
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Deye SUN-8K-SG04LP3-EU | olovo mix 492Ah/48V
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
-
Toroid je 2 KW a na náběh jsem musel použít termistory.Jinak to nenaběhlo ani na soft start měniče.Museji se vybrat takové hodnoty aby to měnič pobral.Každej typ reaguje jináč.A kdo bude potřebovat proudovej chránič tak neni problém ho na tento výstup realizovat.
-
Ahoj akusali ste niekto tieto menice dat do paralelu na 1 fazu s tym , ze by boli tie menice bez gridu? Len s pripojenymi bateriami a panelmi? Pls kto ich mate 2 a viac skusite to ? Chcem dat 2ks do ostrova na 1 fazu.
-
Paralelni provoz bez gridu je jeden ze standardnich modu techto menicu. Zde je manual se schematy zapojeni:
powmr.com/inverters/all-in-one-inverter-chargers/powmr-dc-48v-output-ac-220v-5500w-solar-inverter-charger/
powmr.com/inverters/all-in-one-inverter-chargers/powmr-dc-48v-output-ac-220v-5500w-solar-inverter-charger/
-
Vdaka.
Este otazocka mam 2 serie panelov kde jedna seria dava 9.87A pri max.menovitom vykone. Tento menic ma pisane 18A z panelov, u mna to vychadza z panelov 19.7A :/ . Myslite ze to moze byt problem? Alebo proste menic bude tahat max 18A z panelov a hotovo?
Este otazocka mam 2 serie panelov kde jedna seria dava 9.87A pri max.menovitom vykone. Tento menic ma pisane 18A z panelov, u mna to vychadza z panelov 19.7A :/ . Myslite ze to moze byt problem? Alebo proste menic bude tahat max 18A z panelov a hotovo?
-
S proudem si nemusite delat starosti. Menic si vezme jen tolik amper aby dosahl pozadovaneho vykonu. A maximalni vykon neznamena automaticky plnych 18A. 5500W pri 18A menic dosahne pri 305VDC. A kdyz mate napeti panelu treba 420VDC, tak si menic vezme uz jen 13A. Vzdy plati P=U*I. A nevyuzije plnych 18A na ktere je dimenzovan. A obracene take plati, ze kdyz panely davaji treba jen 280VDC, tak menic vyuzije max. 18A a dostane se jen na vykon 5040W. (Ve skutecnosti se musi zohlednit jeste nejake ztraty, ale v principu to takto funguje). Navic papirovych 19,7A zrejme nikdy nedosahnete.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ostrovni-elektrarny.cz: Měnič nefunguje v síti TN-C
od youda » » v Rozvody, kabely, dimenzování výkonu
ostrovni-elektrarny.cz: Měnič nefunguje v síti TN-C
- 63 Odpovědi
- 11716 Zobrazení