APC Smart-UPS 1500
Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
-
APC Smart-UPS 1500
Ahoj, válí se mi tu jedna funkční UPSka. Chtěl jsem se zeptat jestli jí někdo provozujete jako měnič? Rád bych jí jako měnič k bazénové filtraci a nějakým dalším drobnostem na u domu. Jen nevím jak docílit toho aby se zapnula i bez sítě a spolehlivě funogaval. Pak by mě také zajímalo jestli sama ochrání baterie před zničením/úplným vybitím.
Předem děkuji za info.
Předem děkuji za info.
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: APC Smart-UPS 1500
UPS nejsou konstruované na to aby běžely pořád, takže to asi nebude to pravé ořechové.
Jinak každá lepší UPS by měla kontrolovat napětí baterky a pokud klesne pod bezpečnou mez tak se vypnout.
Jinak každá lepší UPS by měla kontrolovat napětí baterky a pokud klesne pod bezpečnou mez tak se vypnout.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
Před lety jsem používal tuhle UPSku jako měnič bez problémů, běžela několik let. Doplnil jsem chlazení ventilátorem podle teploty vnitřních chladičů a přes kabel a PC SW jsem vypnul pípání. Do těch 600W v pohodě, i "solární kuře" jsem v remosce pekl:) Malou flexu rozběhla, lednice bez prolémů...Klidový proud +/- 1A při 24V. Startoval jsem ji s připojenou síťí protože jinak naběhla tuším na 60 Hz...Používána s olovem, později i s 7s Li-ion...
-
Knopis takze jsi nedelal pokusy s tím pokud se vypla? Prý se musí nějak brnknout do power tlacitka a testovacího aby se zapínala bez sítě.
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
podrzet tlacitko, pak se zapne ale jak knopis pise, pak se mu zapla na 60hz. To jsme nikdy nekontroloval. Normalnim vecem je to dost jedno jestli 50 nebo 60hzTerm píše:Knopis takze jsi nedelal pokusy s tím pokud se vypla? Prý se musí nějak brnknout do power tlacitka a testovacího aby se zapínala bez sítě.
-
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7200
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Pro start bez sítě je potřeba přidržet zapínací tlačítko do doby kdy se ozve tón. Pak pustit. UPS pokud je v pořádku startuje normálně na 50Hz.
UPS hlídá napětí akumulátoru a normálně se vypne. ¨
Jinak UPS nejsou vhodné k indukčním zátěžím i když má na výstupu sinus.
UPS hlídá napětí akumulátoru a normálně se vypne. ¨
Jinak UPS nejsou vhodné k indukčním zátěžím i když má na výstupu sinus.
Hlavně se z toho neposrat.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 1505 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepin
-