Mikroinvertory Vaše názory

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
salinm1
Reputace: 0

Mikroinvertory Vaše názory

Nový příspěvek od salinm1 »

Ahoj,

jsem tu nový tak prosím o počáteční pochopení možná hloupých dotazů:)

Zaujala mě docela možnost mikro invertoru obdoby co nabízí i4wifi jako zajímavý první pokus částečně snížení spotřeby z DS.

V i4wifi se mi zdají ceny,ale poněkud vysoké a tak jsem hledal a našel zajímavé řešení v Číně (kde jinde) a rád bych znal vaše názory.

Na linku zasílám asi nejzajímavější kousek ze série, který zvládá 4*300W/Vmp>34V/Voc<50V Panely.

Děkuji za názory na výrobek a dále jestli je to absolutní nesmysl tato cesta nebo ne.

http://www.aliexpress.com/store/product ... 62067.html

Martin S.
xmasin
Reputace: 101

Re: Mikroinvertory Vaše názory

Nový příspěvek od xmasin »

Podívej se do vlákna https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=44&t=2002, tam se GTI probíraly, ale o trochu menší tak do 600W, vycházelo z toho, že je více typů a zatím pouze dva fungovaly spolehlivě, ostatní mají krátkou životnost. Více je trochu nepatřičně ve vláknu https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=44&t=2001. Otázkou je, jak na tom bude tenhle, ale vypadá docela dobře, akorát by to chtělo zjistit, jak je zapojený a jestli má sledování výkonu pro každý panel zvlášť.
Vl4d
Lokalita: Neratovice
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 10000
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: ANO

Nový příspěvek od Vl4d »

Založil jsem si téma na zapojení mikroinvertoru do sítě čez a jak na to, ale bylo smazáno, že prý duplicita, tak asi to mám teda dát do tématu co už existuje. Bohužel jsem si příspěvek nezazálohoval, ale zkusím to tu napsat znova.
Moje otázka je jestli existuje nějaký invertor, který třeba ani nemá mppt, kam se zapojí AC výstup z mikroinvertorů a je pro čez OK. Bohužel, nežiju v tomhle každý den, tak nevím. Čekal bych, že se to bude jmenovat vstup pro generátor nebo tak něco.
Přijde mě lepší mít ty mikroinvertory vzhledem k modularitě zapojení, že nemusím mít prostě 1000V DC kabel v domě.
Nevím, možná existuje řešení na DC straně, ale co jsem se díval, tak ty DC optimizéry se také dávají do serie jako panely bez nich.

Nemám reálnou zkušenost se stavbou elektrárny, 2x jsem zapojoval jen takovou cvičnou, při zkoušce na papírek pro dotace a při školení, tak mě možná něco základního nedochází, nevím, přiznávám, že s tím nemám zkušenosti a možná se ptám špatně
rva
Reputace: 674
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od rva »

Buď se upíšeš ďáblu a jedeš na dotace, nebo ostrov - tedy systém, která nedodá nic do sítě distributora. Mikroinvertory pracují v síti distributora a tedy podléhají libovůli politiků.
Vl4d
Lokalita: Neratovice
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 10000
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: ANO

Nový příspěvek od Vl4d »

Který mikroinveror jde připojit k síti distributora?

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek