Reklamace parametrů FV panelu
Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
-
- Reputace: 213
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Reklamace parametrů FV panelu
Ahoj,
v návaznosti na mojí diskuzi Mala výroba ze stringu bych se chtěl zeptat, jestli jste někdo, někdy reklamoval panely kvůli špatnému výkonu?
Panely jsou kupované v Argosu přesně před 3 roky a na to že mají mít záruku na výkon minimálně 10 let, tak už po 2 letech stojí za starou bačkoru....měli nížší výkon už loni.
Je mi jasné, že mi obratem napíšou, že nelze prokázat ideální podmínky osvitu, pak budou zkoušet odbornou montáž a podobné oje** na zákazníka. Ale možná mi bez mrknutí oka vrátí peníze......hahaha jsme Čechách.
v návaznosti na mojí diskuzi Mala výroba ze stringu bych se chtěl zeptat, jestli jste někdo, někdy reklamoval panely kvůli špatnému výkonu?
Panely jsou kupované v Argosu přesně před 3 roky a na to že mají mít záruku na výkon minimálně 10 let, tak už po 2 letech stojí za starou bačkoru....měli nížší výkon už loni.
Je mi jasné, že mi obratem napíšou, že nelze prokázat ideální podmínky osvitu, pak budou zkoušet odbornou montáž a podobné oje** na zákazníka. Ale možná mi bez mrknutí oka vrátí peníze......hahaha jsme Čechách.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Reputace: 248
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
Re: Reklamace parametrů FV panelu
Podle mě ti napíší že je to normální opotřebení.
Na co se záruka nevztahuje.......
Na co se záruka nevztahuje.......
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

- betmen
- Reputace: 78
- Lokalita: nedaleko od Trencina
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
- Kapacita baterie [kWh]: 9,6
Re: Reklamace parametrů FV panelu
mne sa v Ecoprodukt podarilo vyreklamovat panel co bol na karavane.
panel po zohriati sice daval napatie, ale vykon (prud) bol cca 5-10% zo stitkovej hodnoty.
zaslal som im grafy s priebehom napatia a vykonu vytiahnute priamo z HA, k tomu fotky s meranim teploty aby si to vedeli poparit po troch tyzdnoch vratili nakupnu cenu (v case nakupu stal 100Wp rovmych 120€).
mal necele 4 roky a jedine co viem, ze ho odoslali priamo vyrobcovi na test. zial nikdy som sa nedozvedel aka zavada na nom bola .
panel po zohriati sice daval napatie, ale vykon (prud) bol cca 5-10% zo stitkovej hodnoty.
zaslal som im grafy s priebehom napatia a vykonu vytiahnute priamo z HA, k tomu fotky s meranim teploty aby si to vedeli poparit po troch tyzdnoch vratili nakupnu cenu (v case nakupu stal 100Wp rovmych 120€).
mal necele 4 roky a jedine co viem, ze ho odoslali priamo vyrobcovi na test. zial nikdy som sa nedozvedel aka zavada na nom bola .
stacionárny dom :
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 75Ah olovo
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :