Projekt Axpert 4.8kWp
Hledáte schopného elektrotechnika, programátora, návrháře projektů, montéra, realizátora vašeho projektu nebo někoho jiného? Máte volná pracovní místa, hledáte lidi.
-
Projekt Axpert 4.8kWp
Zdravím všechny příznivce FVE. Stavím nový RD a po diskuzi se zdejšími zkušenými uživateli jsme došli k řešení, kdy na domě bude 12 ks 400Wp panelů (6ks JV a 6ks JZ), měnič Axpert King 5k (případně Axpert Max 7200) a baterie cca 10kWh.
Projekční firma mi odmítla tohle řešení zprojektovat, prý to nemůže jejich elektrikář garantovat, nabízí pouze variantu se symetrickým 3f střídačem. Schválení ČEZ pro tuto konfiguraci mám.
Hledám někoho, kdo mi zhotoví realizační projekt takového zapojení
Případně alespoň jednoduché blokové schéma, jednopólové schéma a technickou zprávu, vzory pro zapojení s 3f měničem mohu dodat.
díky
Projekční firma mi odmítla tohle řešení zprojektovat, prý to nemůže jejich elektrikář garantovat, nabízí pouze variantu se symetrickým 3f střídačem. Schválení ČEZ pro tuto konfiguraci mám.
Hledám někoho, kdo mi zhotoví realizační projekt takového zapojení
Případně alespoň jednoduché blokové schéma, jednopólové schéma a technickou zprávu, vzory pro zapojení s 3f měničem mohu dodat.
díky
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Projekt Axpert 4.8kWp
předpokládám, že ostorvnilelektrarny.cz, protože ti dodají i materiál, příp. to nainstalují, pokud na to má být komplet dokumentace až po revizi, což by ke kolaudaci mělo být.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- R.I.P.
Re: Projekt Axpert 4.8kWp
Sice je to rok staré téma, ale musím konstatovat, že vzhledem k současné situaci s cenou el.en se stalo tohle:kodl69 píše:předpokládám, že ostorvnilelektrarny.cz, protože ti dodají i materiál, příp. to nainstalují, pokud na to má být komplet dokumentace až po revizi, což by ke kolaudaci mělo být.
Dle mého, ostatní firmy na tom budou ještě hůře, takže svépomoc a fórum, alébrž urob si bez dotací a bez firmy s pomocí fóra sám, jak se lidově říká. Bude to mnohem dříve a slunce pak fakturu za elektřinu nevystaví, ani neukončí činnost.Z důvodu navýšení cen elektrické energie evidujeme prudký nárůst poptávek na FV elektrárny a jejich komponenty, který jen s největším úsilím vykrýváme. Množství instalací na klíč ale již není možné navyšovat a nejbližší termíny se posouvají do druhé půlky roku 2022.
Samozřejmě je tam taky varování před nárůstem cen komponent. Takže za sebe osobně doporučuji nakoupit předem a nejlépe přes https://shop.mypower.cz/ čímž podpoříte fórum i když cena zůstane stejná jako při nákupu u dodavatele.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 537 Odpovědi
- 31976 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Soban
-
-