Axpert pip 5048 mg paralelně
Měniče Axpert
-
Axpert pip 5048 mg paralelně
Ahoj prosím o radu mám ostrovní elektrárnu 2 měniče Axpert pip 5048mg následující konfigurace
- ostrov (nepřipojeno nijak do rozvodné sítě)
- FV pole 2KW (8x250 wat serioparalelně po 4 na napětí 48v)
- baterie 4xwarta 12v 260ah sériově na 48v
- 2x měnič výše uvedený
jde mi o to jak to všechno propojím aby mi oba Axperty šly paralelně do jedné silné fáze???
--V tuhle chvíli mám v obou Axpertech nainstalované paralelní karty a mám měniče dle návodu propojené 4 kabely (2 datové jak u pc monitoru 2 zelené pínové)
--pole mám vedeno na 1 menič
--baterie větvím už na svorkách na oba měniče
--výstupy měničů 220 jsem propojila přes krabici
Když jsem to všechno zapnula hodil mi pokaždé jeden z měničů chybu 07 a célé to začne červené pískat. Jen stačil naběhnout na výstup 220 pak napíše chybu a zhasne. Hazelo to také chybu 08 ale to míň. Naštěstí snad ne spálené když vše odpojím měniče se zresetují a po jednom běhají normálně Kde je problém??? Napadá mě větvit pole na oba měniče když nejsem píchlá v síti jako baterie? Nebo že jsem v krabici propojila i žluté uzemňovací kabely? Nebo že nemám pořádně propojené ty karty?? Po pravdě nějak netuším co tam můžu mít špatně proč se mi ty Axperty nechtějí synchronizovat???
díky za vaše odpovědi
Andrea
- ostrov (nepřipojeno nijak do rozvodné sítě)
- FV pole 2KW (8x250 wat serioparalelně po 4 na napětí 48v)
- baterie 4xwarta 12v 260ah sériově na 48v
- 2x měnič výše uvedený
jde mi o to jak to všechno propojím aby mi oba Axperty šly paralelně do jedné silné fáze???
--V tuhle chvíli mám v obou Axpertech nainstalované paralelní karty a mám měniče dle návodu propojené 4 kabely (2 datové jak u pc monitoru 2 zelené pínové)
--pole mám vedeno na 1 menič
--baterie větvím už na svorkách na oba měniče
--výstupy měničů 220 jsem propojila přes krabici
Když jsem to všechno zapnula hodil mi pokaždé jeden z měničů chybu 07 a célé to začne červené pískat. Jen stačil naběhnout na výstup 220 pak napíše chybu a zhasne. Hazelo to také chybu 08 ale to míň. Naštěstí snad ne spálené když vše odpojím měniče se zresetují a po jednom běhají normálně Kde je problém??? Napadá mě větvit pole na oba měniče když nejsem píchlá v síti jako baterie? Nebo že jsem v krabici propojila i žluté uzemňovací kabely? Nebo že nemám pořádně propojené ty karty?? Po pravdě nějak netuším co tam můžu mít špatně proč se mi ty Axperty nechtějí synchronizovat???
díky za vaše odpovědi
Andrea
-
Re: Axpert pip 5048 mg paralelně
Toto bych prosil specifikovat jak je to přesně zapojeno
FV pole 2KW (8x250 wat serioparalelně po 4 na napětí 48v)
MG má.vysokonapetovy vstup MPPT takže by to mělo být spíše zapojeno všechno v sérii (bez štítku panelů netvrdím že by to šlo 8s nebo 4s2p) i když to asi neřeší úplně tvou otázku proč nejede v paralelu
Každopádně podmínka aby jeli měniče přes karty je nutnost jednoho aby měli stejný model software zkontroluj co máš zač
FV pole 2KW (8x250 wat serioparalelně po 4 na napětí 48v)
MG má.vysokonapetovy vstup MPPT takže by to mělo být spíše zapojeno všechno v sérii (bez štítku panelů netvrdím že by to šlo 8s nebo 4s2p) i když to asi neřeší úplně tvou otázku proč nejede v paralelu
Každopádně podmínka aby jeli měniče přes karty je nutnost jednoho aby měli stejný model software zkontroluj co máš zač
-
Je třeba z vypnutého. Zapnout, dřív než se zapne 230V, vlézt do menu, nastavit paralelní mód(je to někde na konci...), nastavit kterou fázi budou obsluhovat. To u obou, pak je propojit správně, pak zapnout jeden, až naběhne pak druhý.
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 3x80P14S 18650 (~640Ah/34kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3, https://solarforum.cz/
-
je to 4 panely + na - čili v sérii a druhá větev to samé a pak spojené přes 2 kabelová očka - na - vím by měl Axpert bez potíží jet na vyšší napětí plánuji do budoucna rozšíření eště o 1 kw ale Axpert tohle dává tak dotoho nerýpu pak bych chtěla jet sérioparalelně 6 a 6
...spíše se mi to nedaří pořád rozběhat paralelně ty měniče se mi 1 podařilo spálit a musel do opravy teď po opravě bych měla mít všechno zapojeno správně ale ty karty totálně žádná odezva jak kdyby ty měniče jely proti sobě naběhnou a pak do červena a chyba 07 a nebo 08 možná mě napadá že je chyba to propojení výstupů přes krabici a že jsem spojila žluté uzemnění? fak nevím docela jsem už zoufalá bych brala radu od někoho kdo je paralelně jede...
...jeden mi šlape bez potíží ale to paralelní propojení s tím vysloveně válčím navíc, když to člověk dává na baterie je to docela šleha tak to nejde moc zkoušet pokusem...
...spíše se mi to nedaří pořád rozběhat paralelně ty měniče se mi 1 podařilo spálit a musel do opravy teď po opravě bych měla mít všechno zapojeno správně ale ty karty totálně žádná odezva jak kdyby ty měniče jely proti sobě naběhnou a pak do červena a chyba 07 a nebo 08 možná mě napadá že je chyba to propojení výstupů přes krabici a že jsem spojila žluté uzemnění? fak nevím docela jsem už zoufalá bych brala radu od někoho kdo je paralelně jede...
...jeden mi šlape bez potíží ale to paralelní propojení s tím vysloveně válčím navíc, když to člověk dává na baterie je to docela šleha tak to nejde moc zkoušet pokusem...
-
Ahoj moc děkuju za radu. Vyřešeno oba Axperty šlapou jako hodinky a na podruhé už nic nejiskřilo. Je to opravdu v menu program 28 trochu kostrbatě při vypnutém měniči se to musí přehodit na paralelní provoz.
moc díky Andrea
moc díky Andrea
-
- Lokalita: Hlučín
Když budete vybité měniče zapojovat na baterii,tak zapojte jen mínus přívod a na plus přiveďte napětí přez obyčejnou žárovku,nebo nějaký odpor.Tím nabijete v měniči součástky pomalu a postupně a pak už to můžete propojit hlavním kabelem,to zabrání té šleze,když to nahodíte přímo.
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Ahoj mam odnoz tohto axperta(48v - tiez vysokonapatovy PV.)
A nejde mi paralelne zapojenie menicov. Paralelne karty poprepajane, spolocna baterka, nastavenie v menu -single phase parallel enable u oboch , u oboch rovnaky software( teda ak sa nemylim to sa pozera v watchpower nie? Main cpu verion) , vsetky nastavenia su rovnako , menice restartovane po nastaveni.
Napada niekoho co este robim zle ? Mam to ostrov , cize bez 230 Ac in , a na druhom menici nemam zapojene ani PV. Nemoze byt v tom chyba ?
A nejde mi paralelne zapojenie menicov. Paralelne karty poprepajane, spolocna baterka, nastavenie v menu -single phase parallel enable u oboch , u oboch rovnaky software( teda ak sa nemylim to sa pozera v watchpower nie? Main cpu verion) , vsetky nastavenia su rovnako , menice restartovane po nastaveni.
Napada niekoho co este robim zle ? Mam to ostrov , cize bez 230 Ac in , a na druhom menici nemam zapojene ani PV. Nemoze byt v tom chyba ?
-
- Lokalita: SZ od Mělníka
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 20000
- Kapacita baterie [kWh]: 44
Ahoj, to že jsi bez AC in nevadí. Já to tak mám taky. Je potřeba dodržet sekvenci zapínání a nastavení měničů jak je v návodu. Jak je to jednou nastavené, tak už to pak jede vše bez problémů i když jeden z měničů vypneš (třeba kvůli úspoře vlastní spotřeby měniče v době kdy nepotřebuješ plný výkon obou). Měnič který se zapne první je "master", ten druhý pak "slave".
FV pole - 20kWp mono panelů (24ks AUO+42ks GWL)
MPPT a invertory - 3x PIP5048MK paralelně + EPever IPower Plus 5kW, 2x 60A MrPower
Baterie - 44kWh LiIon (10P15S 60Ah+1P15S 200Ah)
Řízení, vytěžování a vzdálené ovládání - LK3, na RPi běžící SolarAssistant, Home Assistant
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/9257/,
MPPT a invertory - 3x PIP5048MK paralelně + EPever IPower Plus 5kW, 2x 60A MrPower
Řízení, vytěžování a vzdálené ovládání - LK3, na RPi běžící SolarAssistant, Home Assistant
-
PS - ten postup nastavení se opravdu musí dodržet do puntíku! Viz ta poznámka výše od Jeade (nastavovat při vypnutým měniči).
-
Ale ked je druhy Menic vypnuty neda sa nic nastavovat musim ho zapat ,lebo jedine co mam pripojene su baterie. Samozrejme za tych par sekund kym zapne 230 out sa da nastavovat , neviem xi to myslis tak .Majkl píše:PS - ten postup nastavení se opravdu musí dodržet do puntíku! Viz ta poznámka výše od Jeade (nastavovat při vypnutým měniči).
Ale celkovo ked pozrem u oboch menu tak je to nastavene dobre. U vas ked mate zapnute menice a zmenite to nastavenie tak sa to neprepise aj ked to date ulozit? Ci ked mate zapnute menice sa vam ten dany setting ani nezobrazi ?
-
Ked je menic vypnuty a nevyraba 230v ale vyraba len z PV do baterky tak ma na sebe H -podla manualu slave. A ten co je zapnuty a vyraba 230v ma M-master. Nemoze to byt tak ze keby master vyraba nad X kw tak potom sa u slave zopne vo vnutri rele a zacne dopomahat masteru, bez toho ze by som zapal tlacidlo zapnut? (Asi snivam co ) Zatial som vyrabal max 2.4kw(aj to len ked svietilo slnko) ,lebo mam len 1kwh baterku stare olovo, neprisli este nove lifepo4
-
Nevím z hlavy ten přesný postup, ale pamatuju si, že musel být vypnutý výstupní měnič = zapnuté napájení z baterky ale vypnutý vypínač měniče!
Ve chvíli, kdy je to správně nastavené už je jedno, který je master a který slave. Klidně si to mezi sebou přehodí, když v paralelní běhu vypneš master, tak slave jede dál jako master. Jediné, kdy mi to dělalo problém bylo, když se to stalo v noci bez napájení MPPT. Pak to myslím padalo do chyby, jestli si pamatuju dobře. No v každém případě dnes jim takový "špeky" nedělám a dynamicky podle zatížení uspávám jen "slave".
Ve chvíli, kdy je to správně nastavené už je jedno, který je master a který slave. Klidně si to mezi sebou přehodí, když v paralelní běhu vypneš master, tak slave jede dál jako master. Jediné, kdy mi to dělalo problém bylo, když se to stalo v noci bez napájení MPPT. Pak to myslím padalo do chyby, jestli si pamatuju dobře. No v každém případě dnes jim takový "špeky" nedělám a dynamicky podle zatížení uspávám jen "slave".
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14 Odpovědi
- 1179 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od panpepe
-