Goodwe 3648D-ES
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Goodwe 3648D-ES
Dobrý,
Mám takú dilemu. Goodwe 3648D-ES má dva MPPT trackery. Ja plánujem napojiť na tento menič 10 panelov 360Wp s voc 41V.
MPPT na meniči ma nábehové napätie 125V. Plánoval som zapojiť panely v sérií po 5 paneloch. To znamená dva stringy s VoC 205V.
Je podľa Vás toto zapojenie dobré? Nebude mať problém pri takomto zapojení problém? Alebo by ste zapojili všetky panely na jeden MPPT .
Čo by ste odporúčili vy?
Vopred Ďakujem za odpoveď
Mám takú dilemu. Goodwe 3648D-ES má dva MPPT trackery. Ja plánujem napojiť na tento menič 10 panelov 360Wp s voc 41V.
MPPT na meniči ma nábehové napätie 125V. Plánoval som zapojiť panely v sérií po 5 paneloch. To znamená dva stringy s VoC 205V.
Je podľa Vás toto zapojenie dobré? Nebude mať problém pri takomto zapojení problém? Alebo by ste zapojili všetky panely na jeden MPPT .
Čo by ste odporúčili vy?
Vopred Ďakujem za odpoveď
-
Re: Goodwe 3648D-ES
Veľa faktorov bude odohrávať umiestnenie a či budú dosahovať dostatočné napätie aby prišlo k zapnutou menica.
Ja by som ich dal na jeden Tracker nepresiahneš napätie ani v zime. Ale pokiaľ by si to mal mať na zlom sklone a aj zle osvetľované v zime pri šikmom dopade slnka by sa možno menič ani nespustil. Ja mám GW3648EM, ale možno sa mýlim, nech sa vyjadria ostatní.
Ja by som ich dal na jeden Tracker nepresiahneš napätie ani v zime. Ale pokiaľ by si to mal mať na zlom sklone a aj zle osvetľované v zime pri šikmom dopade slnka by sa možno menič ani nespustil. Ja mám GW3648EM, ale možno sa mýlim, nech sa vyjadria ostatní.
-
Vmax pre MPPT je 550V, co 5S aj 10S splna. Osobne by som pouzil 2 trackery = 2x5s. CI to bude fungovat vidis za 1-2 dni, bud to chodi alebo nie. Napatie nad 200V uz ziadne chyby neodpusta. A to vravim ako clovek s el. papiermi a prislusnou praxou. Dalsia vec, ze voltmetre aj bizuteriu do 400V zozenies lahsie.
-
Tak skúšanie si nemôžem dovoliť + je tam naviac kabeláže . Napätie mi nerobí problém . Skôr chcem aby to bolo funkčne na prvý krát
-
funkcne su obe moznosti. aj pri sikmom slnku a slabom oslneni mas 80%-90% napatia, len prud je maly.
-
Dik za radu . Asi to dám na istotu a buchnem to na jeden MPPT . Nemám žiadne tienenie + ušetrím na kabeláži / SPD / poistky
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 737 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Josr
-
- 0 Odpovědi