Přidání panelu s jinými paramatry do stringu
Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Přidání panelu s jinými paramatry do stringu
Zdravím,
chlapi mám 7 panelů s Voc 49V a Pmax 40,7V a abych je mohl zapojit serio-paralelně potřebuju je doplnit na 8 kusů. Bohužel původní panel je už nedostupný, ale mám možnost panelu s vyšším výkonem s Voc 49,3V a Pmax 41,3V.
Chápu správně, že ten nový panel bude omezený na hodnoty "horšího" panelu se kterým bude v serii?
Díky
chlapi mám 7 panelů s Voc 49V a Pmax 40,7V a abych je mohl zapojit serio-paralelně potřebuju je doplnit na 8 kusů. Bohužel původní panel je už nedostupný, ale mám možnost panelu s vyšším výkonem s Voc 49,3V a Pmax 41,3V.
Chápu správně, že ten nový panel bude omezený na hodnoty "horšího" panelu se kterým bude v serii?
Díky
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
Re: Přidání panelu s jinými paramatry do stringu
Chtělo by to ještě napsat hodnoty proudů. Při sériovém řazení do stringu je důležitý proud, při paralelním spojení stringů pak celkové napětí.
Pochopil jsem to tak, že z toho vzniknou 2 stringy po 4 panelech? Rozdíl Ump toho nového panelu je 0,6 V, to je v pohodě. Jestli rozdíl Imp je taky řádově v desetinách A, tak to bude taky ok, maximálně tam bude mailčká ztráta.
Pochopil jsem to tak, že z toho vzniknou 2 stringy po 4 panelech? Rozdíl Ump toho nového panelu je 0,6 V, to je v pohodě. Jestli rozdíl Imp je taky řádově v desetinách A, tak to bude taky ok, maximálně tam bude mailčká ztráta.
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Deye SUN-8K-SG04LP3-EU | olovo mix 492Ah/48V
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Přidání panelu s jinými paramatry do stringu
Pmax proud je 10,2A, zkratový 10,8A. Musím je dát čtyři páry paralelně. King má maximálku 145V, pokud do něj půjdu.
Jo ten přidaný panel má Pmax 11,02A, a zkratový 11,66A.
Jo ten přidaný panel má Pmax 11,02A, a zkratový 11,66A.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 1512 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Soban
-
- 6 Odpovědi