GROWATT SPF - automatické zapnutí zátěže
Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
-
GROWATT SPF - automatické zapnutí zátěže
Zdravím!
Mám Growatta SPF 3500 - do něj zapojený string 9ti panelů s cca 3,3 kWp - jinak nic (ani baterky, ani AC IN z ČEZu). Takže se zapne jen v okamžiku kdy "svítí" - prostě "tupej" systém. Podle manuálu by měl mít dva vstupy, ale takhle také funguje
Nicméně můj problém spočívá v tom, že jsem ho nedokázal donutit k automatickému pokusu o restart a nahození zátěže v okamžiku kdy má dostatek energie z pole. Ráno se nahodí samotný střídač - ale není ještě dostatečný příkon na to aby sepnul zátěž (filtrace bazénu např). Takže hodí warning 21 a na výstup nic nepošle - ale ani třeba za hodinu se zátěž sama nespustí. Přitom výkon je už dostatečný a když ho ručně restartuji (vypnu a zapnu DC odpínače) - tak se zátěž rozjede. Nastavil jsem mu aby dělal restart after overload, ale to zjevně nepomáhá.
V současné době to mám udělané tak, že nastavím výstup do zátěže až třeba hodinu po zapnutí samotného střídače, ale radši bych ho donutil aby opakovaně zkoušel zda už dokáže do zátěže dodat dostatek energie.
Snad jsem to vysvětlil pochopitelně, pokud ne, dovysvětlím. Díky!
Mám Growatta SPF 3500 - do něj zapojený string 9ti panelů s cca 3,3 kWp - jinak nic (ani baterky, ani AC IN z ČEZu). Takže se zapne jen v okamžiku kdy "svítí" - prostě "tupej" systém. Podle manuálu by měl mít dva vstupy, ale takhle také funguje
Nicméně můj problém spočívá v tom, že jsem ho nedokázal donutit k automatickému pokusu o restart a nahození zátěže v okamžiku kdy má dostatek energie z pole. Ráno se nahodí samotný střídač - ale není ještě dostatečný příkon na to aby sepnul zátěž (filtrace bazénu např). Takže hodí warning 21 a na výstup nic nepošle - ale ani třeba za hodinu se zátěž sama nespustí. Přitom výkon je už dostatečný a když ho ručně restartuji (vypnu a zapnu DC odpínače) - tak se zátěž rozjede. Nastavil jsem mu aby dělal restart after overload, ale to zjevně nepomáhá.
V současné době to mám udělané tak, že nastavím výstup do zátěže až třeba hodinu po zapnutí samotného střídače, ale radši bych ho donutil aby opakovaně zkoušel zda už dokáže do zátěže dodat dostatek energie.
Snad jsem to vysvětlil pochopitelně, pokud ne, dovysvětlím. Díky!
-
Re: GROWATT SPF - automatické zapnutí zátěže
Změřit skutečné napětí a proud na stringu. Nebo zkusit přidat třeba i nějaké starší olovo co to udělá. Je jasné že se musí omezit nabíjecí proud do baterek. Na ten filtr dát nějaký časovač aby se zapínal až když bude svítit nebo ho ovládat nějakým napěťovým relátkem. Je nastavený měnič na provoz bez baterek? Takovéto zapojení neznám ale každý regulátor by měl mít nějakou zátěž a to baterku nebo DS.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozšiřitelné baterky Growatt / Growatt Mod vs. klasika GoodWe
od pivo » » v Plánované elektrárny
Rozšiřitelné baterky Growatt / Growatt Mod vs. klasika GoodWe
- 2 Odpovědi
- 1071 Zobrazení