Rozšiřitelné baterky Growatt / Growatt Mod vs. klasika GoodWe
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Lokalita: okolí Benešova
Rozšiřitelné baterky Growatt / Growatt Mod vs. klasika GoodWe
Dobrý den,
situace:
Poptal jsem několik firem dle doporučení známých. V panelech moc rozdíl není. Ve střídačích a baterkách zásadní.
Jako výhodu jsem uvedl rozřišitelnost baterek, s tím že dnes jsou drahé a přes to co pokrývá dotace se mi moc jít nechce, ale čekám že třeba za 5 let bude mít FVE moc lidí, obchodníci s elektřinou zhorší mikrozdrojům podmínky a tak kdo nebude mít hodně baterek již nebude moct přebytky rozumně zužitkovat.
Jedna z firem mi nabídla Growatt Mod 10 plus baterky každou s vlastním BMS.
Sestava vypadá tedy takto:
MOD 10KTL3-XH BP + 10 KWH APX + backup + Rozvaděč AC/DC 10 kw a přepínač sítí
Vybrali byste si raději takovou sestavu, nebo třeba střídač GoodWe GW10K-ET + baterky GS energy Titan nebo Pylontech, které jsou asi osvědčenější nicméně baterky nejdou doplňovat?
Pozn. Solax jsem vyřadil, protože Loxoňák s ním má nedobré zkušenosti (pomalá komunikace).
Mockrát děkuji za názory.
situace:
Poptal jsem několik firem dle doporučení známých. V panelech moc rozdíl není. Ve střídačích a baterkách zásadní.
Jako výhodu jsem uvedl rozřišitelnost baterek, s tím že dnes jsou drahé a přes to co pokrývá dotace se mi moc jít nechce, ale čekám že třeba za 5 let bude mít FVE moc lidí, obchodníci s elektřinou zhorší mikrozdrojům podmínky a tak kdo nebude mít hodně baterek již nebude moct přebytky rozumně zužitkovat.
Jedna z firem mi nabídla Growatt Mod 10 plus baterky každou s vlastním BMS.
Sestava vypadá tedy takto:
MOD 10KTL3-XH BP + 10 KWH APX + backup + Rozvaděč AC/DC 10 kw a přepínač sítí
Vybrali byste si raději takovou sestavu, nebo třeba střídač GoodWe GW10K-ET + baterky GS energy Titan nebo Pylontech, které jsou asi osvědčenější nicméně baterky nejdou doplňovat?
Pozn. Solax jsem vyřadil, protože Loxoňák s ním má nedobré zkušenosti (pomalá komunikace).
Mockrát děkuji za názory.
-
Re: Rozšiřitelné baterky Growatt / Growatt Mod vs. klasika GoodWe
Tady běží většína uživatelů na levné Číně nebo Victronu.
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
-
- Lokalita: Frenštát pod Radhoštěm
Re: Rozšiřitelné baterky Growatt / Growatt Mod vs. klasika GoodWe
Aby dával měnič dostatečný výkon z baterek, musí mít baterka i odpovídající napětí, protože hv měniče jedou na docela malé ampéry, většinou kolem 25, některé pak 40. Takže se při hledání odpovídající baterky dívej i na tyto parametry. Ideální (nominální) volty pro baterku 3f měniče jsou kolem 560V pak se zvedají ztráty.
Příklad 2 baterky Tripple power od Solaxu mají jen 230 V (2x115V) a dostaneš pak z nich u 25A měniče 230Vx25A=5750 W
Aktuálně jsem našel v pdfku https://soluna.co/wp-content/uploads/20 ... ogue-.pdf model Soluna 20K který ma 500V a moduly se řadí paralelně.
Příklad 2 baterky Tripple power od Solaxu mají jen 230 V (2x115V) a dostaneš pak z nich u 25A měniče 230Vx25A=5750 W
Aktuálně jsem našel v pdfku https://soluna.co/wp-content/uploads/20 ... ogue-.pdf model Soluna 20K který ma 500V a moduly se řadí paralelně.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 584 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od jendak
-
- 1 Odpovědi