Čínský klon Axperta. Jak vzdáleně vyčítat základní data.
Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
-
Čínský klon Axperta. Jak vzdáleně vyčítat základní data.
Mám tento měnič:
https://www.resacs.cz/solarni-stridac-m ... vsol-mppt/
Měnič funguje celkem dobře. Jediný co mě trošku chybí je abych se mohl vzdáleně podívat co dělá a alespoň tam měl nějaký základní graf. Třeba WatchPower a podobně.
Měnič má sice vestavěný wifi modul ale bohužel ten pracuje asi pouze lokálně. A to tak že se připojím přímo na něj a stáhnutou aplikací přímo pro tento měnič a pak se k němu přímo připojím. Ale vidím pouze co se tam děje, mohu nastavovat měnič ale už to nemá žádné grafy atd. A hlavně funguje to jen když si změním wifi na tu k měniči a stojím u něj.
Měl jsem ještě tento wifi modul z jiného měniče
https://easunpower.com/products/easun-w ... te-monitor
Tak jsem ho zkusil dát na tento měnič. Vše se tváří jako OK. LED na wifi svítí jak mají ale v aplikaci je to jako OFF-Line
Je možné že tento modul s tímto měničem nebude fungovat? Ale LED RxTX svítí taky jako OK.
Nebo jaká by byla ještě jiná ne úplně složitá možnost jak to udělat?
Jde mě v podstatě jen o sledování měniče. Ostatní jako využití FV řeším mojí domácí automatizací od LOXONE
Předem děkuji všem za rady
https://www.resacs.cz/solarni-stridac-m ... vsol-mppt/
Měnič funguje celkem dobře. Jediný co mě trošku chybí je abych se mohl vzdáleně podívat co dělá a alespoň tam měl nějaký základní graf. Třeba WatchPower a podobně.
Měnič má sice vestavěný wifi modul ale bohužel ten pracuje asi pouze lokálně. A to tak že se připojím přímo na něj a stáhnutou aplikací přímo pro tento měnič a pak se k němu přímo připojím. Ale vidím pouze co se tam děje, mohu nastavovat měnič ale už to nemá žádné grafy atd. A hlavně funguje to jen když si změním wifi na tu k měniči a stojím u něj.
Měl jsem ještě tento wifi modul z jiného měniče
https://easunpower.com/products/easun-w ... te-monitor
Tak jsem ho zkusil dát na tento měnič. Vše se tváří jako OK. LED na wifi svítí jak mají ale v aplikaci je to jako OFF-Line
Je možné že tento modul s tímto měničem nebude fungovat? Ale LED RxTX svítí taky jako OK.
Nebo jaká by byla ještě jiná ne úplně složitá možnost jak to udělat?
Jde mě v podstatě jen o sledování měniče. Ostatní jako využití FV řeším mojí domácí automatizací od LOXONE
Předem děkuji všem za rady
-
- Lokalita: Praha
Re: Čínský klon Axperta. Jak vzdáleně vyčítat základní data.
Mohl by fungovat
solar-assistant.io
solar-assistant.io
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 5kVA,48V 230 Ah
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
A nebo si napsat něco svého. Podle mě to je k ničemu, co potřebuješ znát?
Pokud to funguje OK.
Pokud to funguje OK.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
Ze začátku jako hračka ale ta brzy omrzí ale lidi jsou schopni za to vyhodit hromadu peněz.
-
- Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 10790
- Kapacita baterie [kWh]: 13
Já mám ten wifi modul v měniči integrovaný, tak jsem ho v začátcích aktivoval a používal přes watchpower v telefonu spíš pro občasnou kontrolu, když nejsem doma, ale ten interval obnovy dat 5 minut je dost dlouhý na to, aby člověk nějak přizpůsoboval třeba spotřebu.
Později jsem integroval měnič přes ESPhome do HomeAssistenta a od té doby mám aktuální stav (zpoždění maximálně několik vteřin), takže je hned jasné jak na tom jsme a pokud jsem mimo domov, tak se do HomeAssistenta dostanu přes VPN odkudkoliv a není ani problém věci, které jsou tam napojené na dálku zapnout nebo vypnout.
Později jsem integroval měnič přes ESPhome do HomeAssistenta a od té doby mám aktuální stav (zpoždění maximálně několik vteřin), takže je hned jasné jak na tom jsme a pokud jsem mimo domov, tak se do HomeAssistenta dostanu přes VPN odkudkoliv a není ani problém věci, které jsou tam napojené na dálku zapnout nebo vypnout.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
-
Určitě na to kouknu. Děkuji za radu jak by to mohlo jítLubik píše:Mohl by fungovat
solar-assistant.io
-
No abych něco vymýšlel já to bych na tom nechal hrozně času a ještě není jisté zda by se to povedlo. Měl jsem měnič který to měl a teď si nějak nemůžu zvyknout na to že se nemůžu podívat jak to celý den fungovalo když nejsem třeba dva dny doma. Koukal jsem hlavně na výrobu a spotřebu v grafu, napětí baterie a tak. Občas jsem podle toho zapnul na dálku nějaký spotřebič který byl v tu dobu pro mě důležitý aby byl v provozu.Soban píše:A nebo si napsat něco svého. Podle mě to je k ničemu, co potřebuješ znát?
Pokud to funguje OK.
-
No mám to od jara a zatím mě to nějak neomrzelo to každý den sledovat Ale zase x tisíc do toho sledování investovat taky nechci.Pawel píše:Ze začátku jako hračka ale ta brzy omrzí ale lidi jsou schopni za to vyhodit hromadu peněz.
-
Já to měl dřív také něčím podobným že to obnovení bylo tak jednou za 5 minut. Ale na ten základ a grafy mě to nakonec stačilo.PetrDubi píše:Já mám ten wifi modul v měniči integrovaný, tak jsem ho v začátcích aktivoval a používal přes watchpower v telefonu spíš pro občasnou kontrolu, když nejsem doma, ale ten interval obnovy dat 5 minut je dost dlouhý na to, aby člověk nějak přizpůsoboval třeba spotřebu.
Ten HomeAssistent by asi špatný nebyl ale bohužel zatím o tom nevím vůbec nic a tak bych musel to nastudovat.
-
- Lokalita: Galanta
- Výkon panelů [Wp]: 4440
- Kapacita baterie [kWh]: 14,3
Cez aky plugin alebo integration vytahujete data?PetrDubi píše:Já mám ten wifi modul v měniči integrovaný, tak jsem ho v začátcích aktivoval a používal přes watchpower v telefonu spíš pro občasnou kontrolu, když nejsem doma, ale ten interval obnovy dat 5 minut je dost dlouhý na to, aby člověk nějak přizpůsoboval třeba spotřebu.
6x Longi 370 JV+ 6x Longi 370 JZ 4440 Wp, 3x430 Longi JZ 1290 Wp | Victron 150/35 MPPT | Must PV1800 Pro 5,2 kW | 16x LiFePo4 280Ah
-
- Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 10790
- Kapacita baterie [kWh]: 13
Přes ESPhome, integrace pipsolar.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vyčítat data z invertoru EASUN a podobně do mobilu?
od mpcz » » v Automatizace, měření, statistiky
Jak vyčítat data z invertoru EASUN a podobně do mobilu?
- 17 Odpovědi
- 4371 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od George
-
-
- 106 Odpovědi
- 8309 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od JindrichSlad
-
- 4 Odpovědi