Pylon Force H2
LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
-
Re: Pylon Force H2
zmeraj si to infra teplomerom, alebo najlesie jedna foto z termokamery a bud sa teplota potvrdi (najde miesto co senzor meria), alebo to bude blud.Zdenek Vojc píše:Zdravím,
Tak jsem zapojil Pylon Force-H2 baterii 3x3.5kWh k Goodwe et10. A přesto, že v garáži je 7°C, tak aplikace PV-master
ukazuje, že baterie má 29°C , tedy s informací v závorce (from BMS).
Je to opravdu teplota v těch bednách s články? Na omak jsou studené.
Nebo je to teplota BMS jako takového?
Díky
Zdenek
7425Wp-J 27ks, 4125Wp-Z 15ks - SUN275-60P; 3525Wp-J plot 15ks TSM-235PC05; Li-ion 30kWh CATL; 3x5048MK do 1f.
-
Mám to podobné, v garáži 10°C, změrená teplota na horní baterii uvnitř racku vlastním snímačem 19,4°C a BMS hlásí 29,7°C. Ta teplota se mi od začátku nezdála a proto jsem si nainstaloval oveřené vlastní čidlo.Zdenek Vojc píše:Zdravím,
Tak jsem zapojil Pylon Force-H2 baterii 3x3.5kWh k Goodwe et10. A přesto, že v garáži je 7°C, tak aplikace PV-master
Díky
Zdenek
V cca 16:30 po ukončení nabíjení BMS hlásila 31,0°C a moje čidlo 20,8°C - rozdíl je stále cca 10,3-10,4°C.
Nejspíš to bude systematická chyba (někde v přepočtu °F a °C udělali soudruzi chybu). Poznalo by se to po odstavení pylonů, jejich vytemperování na teplotu místnosti a změření ined po zapnutí, odstavovat baterky se mi ale nechce.
-
Odpověď od Goodwe :
Hello Zdenek,
What PV-Master read out is the BMS temperature, not the module temperature.
I think Goodwe inverter didn`t implement the module temperature registers follow our protocol.
Regards,
Spenser
------------------
Pylon Technologies Co., Ltd.
Spenser Cheung
No. 73, Lane 887, Zu Chongzhi Road, Zhangjiang Hi-Tech Park
Pudong, Shanghai 201203, China
M +86-150 4509 1720 | T +86-21-51317697| F +86-21-51317698
E spenser.cheung@pylontech.com.cn
W www.pylontech.com.cn
Hello Zdenek,
What PV-Master read out is the BMS temperature, not the module temperature.
I think Goodwe inverter didn`t implement the module temperature registers follow our protocol.
Regards,
Spenser
------------------
Pylon Technologies Co., Ltd.
Spenser Cheung
No. 73, Lane 887, Zu Chongzhi Road, Zhangjiang Hi-Tech Park
Pudong, Shanghai 201203, China
M +86-150 4509 1720 | T +86-21-51317697| F +86-21-51317698
E spenser.cheung@pylontech.com.cn
W www.pylontech.com.cn
-
Goodwičko nepotřebuje vědět teplotu článků, Pylon posílá do měniče jen informaci o maximálním nabijecím proudu, který může do baterky pouštět a BMSka pylonu si řeší teploty článků sama.Brbla píše:Mám to podobné, v garáži 10°C, změrená teplota na horní baterii uvnitř racku vlastním snímačem 19,4°C a BMS hlásí 29,7°C. Ta teplota se mi od začátku nezdála a proto jsem si nainstaloval oveřené vlastní čidlo.Zdenek Vojc píše:Zdravím,
Díky
Zdenek
V cca 16:30 po ukončení nabíjení BMS hlásila 31,0°C a moje čidlo 20,8°C - rozdíl je stále cca 10,3-10,4°C.
Nejspíš to bude systematická chyba (někde v přepočtu °F a °C udělali soudruzi chybu). Poznalo by se to po odstavení pylonů, jejich vytemperování na teplotu místnosti a změření ined po zapnutí, odstavovat baterky se mi ale nechce.
Panely: 4,665kWp (9poly*275 Wp Winaico)-jih; (6mono*365Wp Sunergy)-východ; Měnič: GoodWe GW3648D-ES; Baterky: LiFePO4 24,0kW 500Ah (10*PylonTech US2000B - 2,4kWh)
-
To je post trochu mimo.zajo píše:
Goodwičko nepotřebuje vědět teplotu článků, Pylon posílá do měniče jen informaci o maximálním nabijecím proudu, který může do baterky pouštět a BMSka pylonu si řeší teploty článků sama.
Otázka nezní, jestli Goodwíčko potřebuje znát teplotu Pylonů, ale k čemu je teplota, kterou BMS pylonů posílá do goodwíčka jako teplotu "temperature From BMS", vztažená a zda je v pořádku, nebo "šmajdá".
Dle mých kontrolních měření šmajdá cca o 10°C.
-
Brbla píše:To je post trochu mimo.zajo píše:
Goodwičko nepotřebuje vědět teplotu článků, Pylon posílá do měniče jen informaci o maximálním nabijecím proudu, který může do baterky pouštět a BMSka pylonu si řeší teploty článků sama.
Otázka nezní, jestli Goodwíčko potřebuje znát teplotu Pylonů, ale k čemu je teplota, kterou BMS pylonů posílá do goodwíčka jako teplotu "temperature From BMS", vztažená a zda je v pořádku, nebo "šmajdá".
Dle mých kontrolních měření šmajdá cca o 10°C.
Něco musí strčit do grafů na SEMS, Přece tam nebudou dávat napětí každého článku, co je jedno 99% zákazníkům. Myslím si, že pro "standardního" uživatele je podle mně důležitější teplota BMS obzvláště pro teplejší oblasti a i pro případ připadné reklamace...
Panely: 4,665kWp (9poly*275 Wp Winaico)-jih; (6mono*365Wp Sunergy)-východ; Měnič: GoodWe GW3648D-ES; Baterky: LiFePO4 24,0kW 500Ah (10*PylonTech US2000B - 2,4kWh)
-
už jste někdo přišel na to k čemu je na Force h2 ta wifi antena? Nedá se k tomu připojit.
GW8K-ET (FW.614), 4.4kWp CanadianSolar365 - 2S Vychod, Jih, PylonTech Force H2 7.2kW.
-
Trochu off, ale kdyby náhodou, wifi u h2 je v podstatě jen kvuli upgrd firmware, k wifi se dá připojit v defaultu nemá heslo, poté přes webové rozhraní prohlížeče stačí zadan 10.10.100.254 jak u měniče a jsme v webovém rozhraní baterií kde jde nastavit podstatě pouze wifi AP-klient a upgr firmware, možná pro vzdálený přístup servisu dobrý, jiné využité jsem nenašel...zatím...
-
Solax ukazuje teplotu Pylontech H48050 také o cca 10°C více než je ve skutečnosti.Brbla píše: Mám to podobné, v garáži 10°C, změrená teplota na horní baterii uvnitř racku vlastním snímačem 19,4°C a BMS hlásí 29,7°C. Ta teplota se mi od začátku nezdála a proto jsem si nainstaloval oveřené vlastní čidlo.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
V nabídce FVE mi nabízejí tuto baterii. Můj požadavek byt LiFePo4.
Napohled tedy ok, všechny e-shopy tvrdí že je LiFePo4. Ale je to skutečně tak?
Když však kouknu na technický list u výrobce FORCE H2 sekce PDF Download, tak tam chemii baterek neuvádí. Není ani jinde v popisu na jejich webu. Kde je tedy jistota že se jedná o LiFePo4?
V obsáhlejším návodu k obsluze je občas zmíněno "Li-iron (LFP)" nebo i "Li-ion(LFP)".
Vrtá mi to hlavou a tak jsem hledal na webu a podle unboxing videa jsem našel štítky přímo na baterce.
No a jak vidíte na štítku je nápis Li-ion Battery: Obávám se aby to v reálu nebyly obyčejné Li-ionky.
Dík za případné uklidnění
Napohled tedy ok, všechny e-shopy tvrdí že je LiFePo4. Ale je to skutečně tak?
Když však kouknu na technický list u výrobce FORCE H2 sekce PDF Download, tak tam chemii baterek neuvádí. Není ani jinde v popisu na jejich webu. Kde je tedy jistota že se jedná o LiFePo4?
V obsáhlejším návodu k obsluze je občas zmíněno "Li-iron (LFP)" nebo i "Li-ion(LFP)".
Vrtá mi to hlavou a tak jsem hledal na webu a podle unboxing videa jsem našel štítky přímo na baterce.
No a jak vidíte na štítku je nápis Li-ion Battery: Obávám se aby to v reálu nebyly obyčejné Li-ionky.
Dík za případné uklidnění
-
Byl bych v klidu. Nominální napětí je 96V a to je čistě dělitelné jen 3,2 V, bude tam 30 článků v sérii. A vzhledem k nabíjecímu napětí 108 V je to určitě lifepo, to vychází na 3,6 V na článek. U ternárního lithia by byl ten rozdíl mezi jmenovitým a nabíjecím napětím výrazně větší.
-
Taky mě to ze začátku donutilo dát nad ní hasící balon , Ale v návodu přes čínský překladač píšou "Li-iron LFP" , takže LFP-ok .Lithium je ve všech ne tak proč běžným uživatelům motat hlavy
-
Dobrý den,
prosím o radu. Byly nám nabídnuty na výběr : baterie Pylon Force H2 s kapacitou 10,65 kWh nebo baterie Dyness Tower T10 s kapacitou 10,66 kWh. Baterie bude umístěna v domě. Prosím o radu, která baterie je lepší.
prosím o radu. Byly nám nabídnuty na výběr : baterie Pylon Force H2 s kapacitou 10,65 kWh nebo baterie Dyness Tower T10 s kapacitou 10,66 kWh. Baterie bude umístěna v domě. Prosím o radu, která baterie je lepší.
-
Dobrý den,
pro Jana, obě baterie mají uvedený stejný počet cyklů a obě baterie se umístují v domě.
A zkuste trochu více popsat Váš projekt .
Tedy nějaká certifikovaná montážní firma Vám udělala cenovou nabídku na realizaci fotovoltaiky ve Vašem domě s dotací ?
pro Jana, obě baterie mají uvedený stejný počet cyklů a obě baterie se umístují v domě.
A zkuste trochu více popsat Váš projekt .
Tedy nějaká certifikovaná montážní firma Vám udělala cenovou nabídku na realizaci fotovoltaiky ve Vašem domě s dotací ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
-
Ano, máme domluvenou realizaci s certifikovanou firmou, rádi bychom využili zelenou úsporám. Instalovaný výkon FVE 5,5 kWp, Typ FV panelů CanadianSolar 12 ks, Hybridní asymetrický 3F měnič GoodWe GW10K-ET, Bezdrátový přenos HDO – vysílač +spínač EP RFSG-1M + EP RFSA-61. Původně jsme měli mít Bateriové úložiště Pylontech H2 10,65 kWh. Firma nám ale nabídla baterie Dyness Tower T10 s kapacitou 10,66 kWh se zdůvodněním, že jsou lepší.
Problematice nerozumím, ráda bych tedy přivítala radu někoho nezávislého.
Problematice nerozumím, ráda bych tedy přivítala radu někoho nezávislého.
-
Dobrý den,
pro Jana,
tady na tomto foru se řeší fotovoltaické systémy bez dotací, ostrovní systémy stavěné svépomocí.
Ostrovní systém představuje větší svobodu a větší nezávislost . Pokud Vám něco nabídne firma s dotací, tak ten kdo podlehne a přijme dotaci má ve výsledku větší závislost na DS. Obecně dotace deformují trh . Někdo namítne, že dotace jsou peníze zadarmo a je škoda je nevyužít. Ale ani já ani členové fora mypower s takovým názorem nesouhlasí
a v podmínkách tohoto fora je , že výměna technických informací a diskuze jsou pro projekty bez dotací.
Ale jinak to co Vám nabízí firma je standartní nabídka a firmy staví z mat. co je aktuálně k sehnání. Obě baterky mají stejný počet cyklů a technicky jsou srovnatelné . Je škoda, že problematice nerozumíte, ale tady na foru je jedna žena, která na začátku také problematice nerozuměla, ale vše studovala a pak sama za pomocí rad členů fora mypower si sama před roky zapojila svoji první vlastní fotovoltaický ostrovní systém. Nakonec vymyslela i svůj vlastní systém řízení fotovoltaické elektrárny a k tomu radí a poskytuje technickou podporu pro ostrovní fotovoltaické systémy podle jejího řízení zde https://vati.cz/valc/ Vymyslela tedy vlastní český výrobek. A na tomto foru ji můžete najít pod přezdívkou Vata.
A tato žena popisuje svoji vlastní fotovoltaickou ostrovní elektrárnu zde
https://vati.cz/fve-1-zamer/
pro Jana,
tady na tomto foru se řeší fotovoltaické systémy bez dotací, ostrovní systémy stavěné svépomocí.
Ostrovní systém představuje větší svobodu a větší nezávislost . Pokud Vám něco nabídne firma s dotací, tak ten kdo podlehne a přijme dotaci má ve výsledku větší závislost na DS. Obecně dotace deformují trh . Někdo namítne, že dotace jsou peníze zadarmo a je škoda je nevyužít. Ale ani já ani členové fora mypower s takovým názorem nesouhlasí
a v podmínkách tohoto fora je , že výměna technických informací a diskuze jsou pro projekty bez dotací.
Ale jinak to co Vám nabízí firma je standartní nabídka a firmy staví z mat. co je aktuálně k sehnání. Obě baterky mají stejný počet cyklů a technicky jsou srovnatelné . Je škoda, že problematice nerozumíte, ale tady na foru je jedna žena, která na začátku také problematice nerozuměla, ale vše studovala a pak sama za pomocí rad členů fora mypower si sama před roky zapojila svoji první vlastní fotovoltaický ostrovní systém. Nakonec vymyslela i svůj vlastní systém řízení fotovoltaické elektrárny a k tomu radí a poskytuje technickou podporu pro ostrovní fotovoltaické systémy podle jejího řízení zde https://vati.cz/valc/ Vymyslela tedy vlastní český výrobek. A na tomto foru ji můžete najít pod přezdívkou Vata.
A tato žena popisuje svoji vlastní fotovoltaickou ostrovní elektrárnu zde
https://vati.cz/fve-1-zamer/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 23 Odpovědi
- 4248 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od JiTr
-
- 0 Odpovědi