Solax X3 G4, co se stane při přílišném odběru nějaké fáze?
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Solax X3 G4, co se stane při přílišném odběru nějaké fáze?
Dobrý den, uvažujeme extra vážně o pořízení FVE, ale jeden prodejce nás vystrašil informací, že pokud se přetíží nějaká fáze na výstupu - například když se sejde víc žravých přístrojů jako třeba pračka, sušička, elektrická trouba v jedné chvíli - tak střídač spadne. Netuším, jestli je na tom něco pravdy.
Já bych očekával, že pokud nemůže procpat fází nebo více fázemi dostatek elektrické energie, tak zbytek jde z veřejné elektrické sítě. Má někdo zkušenosti, jak to v reálu funguje?
Předpokládám pořízení 10kW střídače Solax X3 G4, případně mohu vzít 12kW i 15kW - cenový rozdíl není velký, FVE bude mít odhadem 6-6,5kWp, takže je to opravdu hlavně kvůli rezervě a výstupnímu maximálnímu proudu.
Ještě dodám, že zapojení fází v domě je podle pater - přízemí, první patro, druhé patro, přičemž přízemí navíc je společné s garáží a sklepem - žádné elektroauto, takže spotřeba garáže a sklepa je veskrze nulová, jen světla a plynový kotel.
Rozvody jsou dělané tak, že 1 fáze zvládne 25A, tj. 230V*25A=5,75kW. Přepojení fází by šlo velmi špatně, znamenalo by to vysekat rozvody a předrátovat.
Já bych očekával, že pokud nemůže procpat fází nebo více fázemi dostatek elektrické energie, tak zbytek jde z veřejné elektrické sítě. Má někdo zkušenosti, jak to v reálu funguje?
Předpokládám pořízení 10kW střídače Solax X3 G4, případně mohu vzít 12kW i 15kW - cenový rozdíl není velký, FVE bude mít odhadem 6-6,5kWp, takže je to opravdu hlavně kvůli rezervě a výstupnímu maximálnímu proudu.
Ještě dodám, že zapojení fází v domě je podle pater - přízemí, první patro, druhé patro, přičemž přízemí navíc je společné s garáží a sklepem - žádné elektroauto, takže spotřeba garáže a sklepa je veskrze nulová, jen světla a plynový kotel.
Rozvody jsou dělané tak, že 1 fáze zvládne 25A, tj. 230V*25A=5,75kW. Přepojení fází by šlo velmi špatně, znamenalo by to vysekat rozvody a předrátovat.
-
- Lokalita: Hlučín
Re: Solax X3 G4, co se stane při přílišném odběru nějaké fáz
z ds má umět 10kW(11kW peak) a z baterky 10kW(15kW peak)
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Nestane se nic docucne ze sítě. Jen nechápu na co ti bude 12kW střídač když máš jen 6kWp v panelech? Já mám na 11kWp panelů 10kW střídač a stejně se na plný výkon nedostane ani v létě natož teď v tomto osvitu. Nutno podotknout, že nemám oba stringy ve stejné idelní orientaci A taky od 12kW střídače už nejsou tiché, protože mají ventilátory...
-
- Lokalita: blízko Brna
petr123, proč proboha zakládáš na každý jednotlivý dotaz ke stejné věci nové téma?
Jestli chceš řešit svoji elektrárnu, výběr komponent atd., tak si založ jedno svoje téma a všechny dotazy do něj ...
Jestli chceš řešit svoji elektrárnu, výběr komponent atd., tak si založ jedno svoje téma a všechny dotazy do něj ...
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
Solax X3 G4 10kW je asymetrický, utáhne na 1f 5kW, pokud ostatní fáze nejsou tak zatížené. 12kW a 15kW verze mají ventilátor, ten se ale spouští až při vysokém zatížení. Mám 15kW verzi a ta udrží 7,5kW na jedné fázi, ventilátor jsem ještě nezaregistroval zapnout.petr123 píše:Dobrý den, uvažujeme extra vážně o pořízení FVE, ale jeden prodejce nás vystrašil informací, že pokud se přetíží nějaká fáze na výstupu - například když se sejde víc žravých přístrojů jako třeba pračka, sušička, elektrická trouba v jedné chvíli - tak střídač spadne.
-
A není to tak, že v případě nutnosti si měnič vezme 6kW z panelů a 6kW z baterek?karelt píše:Nestane se nic docucne ze sítě. Jen nechápu na co ti bude 12kW střídač když máš jen 6kWp v panelech? Já mám na 11kWp panelů 10kW střídač a stejně se na plný výkon nedostane ani v létě natož teď v tomto osvitu. Nutno podotknout, že nemám oba stringy ve stejné idelní orientaci A taky od 12kW střídače už nejsou tiché, protože mají ventilátory...
Jinak pro budoucí rošíření (přidání panelů) je vzhledem k rozdílu ceny lepší vzít ten výkonnější.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
SOLAX Ukazuje na 1 faze menej voltov ako je skutocnost..
od pistacik » » v Hybridní elektrárny
SOLAX Ukazuje na 1 faze menej voltov ako je skutocnost..
- 3 Odpovědi
- 914 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Soban
-
-
- 87 Odpovědi
- 3163 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Keraj
-
-
Účinost měničů při kolísání odběru
od l.martin@email.cz » » v Střídače, měniče napětí, invertory
Účinost měničů při kolísání odběru
- 7 Odpovědi
- 519 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od l.martin@email.cz
-
-
-
Co se stane s OFF/ON Grid měničem, když zabráním přetoku?
od Miyuki » » v DC-AC měniče, střídače, invertory
Co se stane s OFF/ON Grid měničem, když zabráním přetoku?
- 11 Odpovědi
- 1399 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od tomas
-
-
-
Co se stane, když necháte nové Winston LFP 4 roky ležet?
od PetaJoule » » v LiFe*
Co se stane, když necháte nové Winston LFP 4 roky ležet?
- 6 Odpovědi
- 663 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od PetaJoule
-