paralelní zapojení měničů.
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
- Lokalita: Praha 6
paralelní zapojení měničů.
Mám jeden ks tohoto měniče: Kombinovaný měnič napětí MPS3K-24, DC/AC 24V/2400W. Vyjímečně bych potřeboval na svařování výkon cca dvojnásobný a vrámci minimální ceny pořízení mě napadlo což přikoupit ještě jeden, který by vytvořil místní síť, protože tam žádná není a z něho vyvést výstup na vstup sítě druhého kusu. Tím by se měly oba měniče dle mě sfázovat a pokud by jeden výkonově nestačil přicucnul by si z druhého. Další problém je, že by oba byli na stejné baterce, ty bych mohl v případě potřeby rozdělit na dva paralelní bloky, nebo by to nebylo třeba? Spojení u panelů nehrozí, protože zatím používám externí regulátor nabíjení. Nejsem pravověrný elektrikář, ale dává mi to smysl. Ale zas nerad bych měniče odbouchnul, protože cílem tohoto řešení je ušetřit nějaký peníz a ne zakoupit za 20+ tisíc nový měnič. Baterky by to zvládly už teď, ale stejně bych chtěl nějaké přidat. Takže předokládám úsporu 11-12 tis oproti přímému přechodu na systém 48V. Jedná se prosím o rekreační objekt kde mi vlastně chybí jen možnost svařování, jinak vše zvládám bez problémů. Další řešení by byla centrála kolem 5 KW, ale narážím na cenu cca 20 tis. Dále nějak takovou jednofázovou nemohu najít, většinou mají na jedné fázi 220 V kolem 2KW a 5 KW je na 400V. K tomu zas nemám svářečku, ta je na 220 V. Proto se mi do generátoru nechce, navíc páchne a dělá kravál. Díky za rady, hlavně jestli mi můj výtvor spojení dvou měničů bude fungovat, případně proč ne atd.
Nemám rád tenhle stát.
-
- Lokalita: blízko Brna
Re: paralelní zapojení měničů.
4kW by nestačily?
https://hadex.cz/g533a-menic-napeti-24v ... ezdratove/
https://hadex.cz/g533a-menic-napeti-24v ... ezdratove/
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Kdepak. Když se jeden přetíží, tak se přepne na ten druhý a ten se samozřejmě přetíží taky. Měniče by musely pracovat paralelně, ale nevím, jestli toho jsou tyto schopny (musí mít paralelní kartu a stejný/podobný firmware).
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
Zdravím,
pro vla, naznačujete ,
zde se jedná v principu o dvojí konveri , nejprve konverze nahoru z baterek měničem na 230V
a pak zase konverzi dolů ze 230V svářečkou.
Celé je to zbytečně drahé a navíc vznikají zbytečně velké ztráty dvojí konverzí.
Já osobně bych to řešil malým měničem přímo z aku na svařování elektrodami. Jen by se nastavoval svařovací proud
pro elektrody. Takové řešení bude nejlevnější a bude mít nejmenší ztráty.
Jde ale o to, zda si umíte číst ve schématech, umíte letovat a jste ochotný věnovat čas na realizaci nového řešení ?
Pokud ano, pošlete SZ.
pro vla, naznačujete ,
zde se jedná v principu o dvojí konveri , nejprve konverze nahoru z baterek měničem na 230V
a pak zase konverzi dolů ze 230V svářečkou.
Celé je to zbytečně drahé a navíc vznikají zbytečně velké ztráty dvojí konverzí.
Já osobně bych to řešil malým měničem přímo z aku na svařování elektrodami. Jen by se nastavoval svařovací proud
pro elektrody. Takové řešení bude nejlevnější a bude mít nejmenší ztráty.
Jde ale o to, zda si umíte číst ve schématech, umíte letovat a jste ochotný věnovat čas na realizaci nového řešení ?
Pokud ano, pošlete SZ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
-
- Lokalita: Praha 6
Díky za rady, byť mě moc nepotěšily. Přepokládal jsem, že měniče se nepřepínají, ale dososávají co sami nezvládnou. 4 KW by asi stačily, nějak jsem tento měnič přehlédl, díky za typ, i když asi nevyužiji, bylo by to bez rezervy. Nějaký "malý" měnič o výkonu 4-5 KW pro svářecí napětí nevidím jako řešení, snad v nouzi. Jednak mám CO svářečku a pak systém na 220 V nedělám kvůli tomuto, ten je funkční a mimo případné občasné svařování plně vyhovující. Navíc nečekám, že DC-DC měnič 4-5 KW by byl výrazně levný.
Nemám rád tenhle stát.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Paralelni provoz menicu - zapojeni
od willcz » » v Jističe, přepěťové ochrany, ochrana proti blesku
Paralelni provoz menicu - zapojeni
- 7 Odpovědi