Heron s AVR -článek
Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Heron s AVR -článek
Nabíječku v jednom multiplusu. Přepnout do režimu "charger only" a nastavit co nejvyšší možnost rozptylu frekvence a napětí.
Proč kupovat něco, co už máš. Ostatně proč máš 3f systém? Někdo ti nakukal, ze s tím v zimě budeš krmit 3f tepelný čerpadlo?
Proč kupovat něco, co už máš. Ostatně proč máš 3f systém? Někdo ti nakukal, ze s tím v zimě budeš krmit 3f tepelný čerpadlo?
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Nenakukal, tepelné čerpadlo nemám a taky mi je jasné, že by to asi v zimě moc neklaplo...
3f systém už máme doma od pradávna...svařečky, cirkulárky, čerpadla, wap, atd....
Nabíječku v jednom multiplusu? Můžeš mi to prosím upřesnit, kde bych mohl načíst více?
Takže elektrocentrálu připojím přímo na AC vsup Multiplusu, namísto jedné fáze od distributora?
Děkuju
3f systém už máme doma od pradávna...svařečky, cirkulárky, čerpadla, wap, atd....
Nabíječku v jednom multiplusu? Můžeš mi to prosím upřesnit, kde bych mohl načíst více?
Takže elektrocentrálu připojím přímo na AC vsup Multiplusu, namísto jedné fáze od distributora?
Děkuju
-
- Lokalita: okr. Vyškov
- Výkon panelů [Wp]: 5800
- Kapacita baterie [kWh]: 24
Teď jsi nejsem úplně jistý, jestli ta varianta s jen jedním multiplusem jde použít u 3f zapojení. Mám takový pocit, že tam je to všechno nebo nic.
-
Jestli tomu dobře rozumím - pokud bych přepnul Multiplus do režimu charger only, tak mi potom ale ten Multiplus nebude nic posílat na AC OUT a budu bez jedné, nebo všech fází. Čili budu pouze nabíjet baterky, ale dům bud potmě. Je to tak?
-
Běžně, pokud se zapne nabíječka (je zapnutá v menu a vypne se ignore AC in), tak začne nabíjet a při tom je multiplus v bypassu, takže dům potmě nebude. Tam jde o to, že při 3f zapojení jsou spojeny a chovají se jak jeden a tuším, že nepůjde přepnout na nabíjení jen jeden. Stejně tak netuším, jak moc by se mu líbilo, kdyby dostal AC in jen na jedné fázi a ostatní byly mrtvé, asi by to vyhodnotil jako "není síť" (určitě bych nezkoušel dát L1 centrálu a L2, L3 ze sítě, protože nebude dodržen posun fází)
-
No, takhle jsem to úplně nechtěl, aby byl Multiplus v bypass a výstup elektrocentrály šel přímo do rozvodu domu. V takovém případě by to musel být určitě invertor a i v takových případech jsem slyšel o problémech. Více by se mi líbilo, kdyby elektrocentrála opravdu jen cpala energii do baterek - nebyla ba to lepší cesta výstup 230V AC usměrnit a poslat přes MPPT?
-
Já na to mám cccv zdroj, což ale se slušnou účinností není nijak levná věc (45A tehdy za 15 nyní za 20tis). K mppt, tak ač bych spíš čekal problémy, tak se zdá, že by to snad i mohlo fungovat...
https://community.victronenergy.com/que ... ead-p.html
Jen ale pozor, že 230 V po usměrnění není 230 V stejnosměrných ale cca 325 V, což MPPT 250/xx spolehlivě odpálí
Jen ale pozor, že 230 V po usměrnění není 230 V stejnosměrných ale cca 325 V, což MPPT 250/xx spolehlivě odpálí
-
JJ, je mi to jasné, bylo by asi vhodné nejdříve použít před usměrněním toroidní autotransformátor a srazit AC výstup z elektrocentrály např. na 110V.mihlit píše:Já na to mám cccv zdroj, což ale se slušnou účinností není nijak levná věc (45A tehdy za 15 nyní za 20tis). K mppt, tak ač bych spíš čekal problémy, tak se zdá, že by to snad i mohlo fungovat...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 42 Odpovědi
- 2067 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Zdenek Vojc
-
- 5 Odpovědi