Autoalternátor předělat na 55V a účinnost
Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
-
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7200
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: Autoalternátor předělat na 55V a účinnost
Toto celé nechápu. Nemůžeš nastavit otáčky a pak připojit baterku. Navíc potřebuješ se zátěží přidat plyn aby jsi udržel otáčky. Stejně jako v autě musíš do kopce přidat. To jako nastavíš nějaké otáčky a pak připojíš baterku?ZdZ píše:
A rovnou jsem zjistil, že nějaké samoregulování bldc motoru s benzíňákem nefunguje, protože s klesajícími otáčkami klesá výkon benzíňáku a do baterek teče méně proudu. Když se nastaví otáčky na max výkon tak teče do baterek víc proudu než dá bldc motor a benzín chcípne.
Hlavně se z toho neposrat.
-
Re: Autoalternátor předělat na 55V a účinnost
psal jsem pokusy
jak se to chová, protože tady někdo psal, že se to bude samoregulovat, ale bez regulátoru otáček to nejde provozovat
mám regulátor otáček, teď připojuju emotor a mppt, chci to příští tejden otestovat
jak se to chová, protože tady někdo psal, že se to bude samoregulovat, ale bez regulátoru otáček to nejde provozovat
mám regulátor otáček, teď připojuju emotor a mppt, chci to příští tejden otestovat
Ostrov. Aktuálně v provozu 15 kWp 12+10+10 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 3x Must mppt 6kW + UPS 12V 500Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě !
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě !
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 807 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pavel111
-
- 11 Odpovědi