Měření: 1kW 2takt. centrála, 10L benzínu, 30A dobíjení
Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
-
Re: Měření: 1kW 2takt. centrála, 10L benzínu, 30A dobíjení
Z mého pohledu je zajímavé, kolika lidem chybí elementární znalosti fyziky a to i v případě, že se přímo fyzikálním problémem zabývají. To co tady píšete je naprostý nesmysl. Ale jistě tu najdete mnoho stoupenců, stačí hledat ve starém fóru zvoucím na přednášku jakéhosi bláznivého maďara...
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Obavam se ze jsi nepochopil jak jsem to myslel. Pokud motor centraly vice zatizis zvysi se ji spotreba. tzn koupim benzin s spalim ho s malou ucinnosti motoru ulozim s malou ucinnosti do vodiku a ten zas s malou ucinnosti opetovne spalim v centrale. Tim padem lepsi jet rovnou na benzin.Tomas Hochel píše:Ako som vravel. Nikoho nepresviedčam, postavte si to. Len som pripomenul, že existuje aj táto možnosť, keď už sa tu bavíme o parnom stroji či plynových turbínach. Môžeme teoreticky počítať, alebo sadnúť a skúšať to, napriek tomu, že všetci vravia, že to nejde.
Odložil som to, lebo mi je to zbytočné. Ako vravím, naše a aj vaše policajné orgány, odmeňujú takéto nepovolené inštalácie pokutou a návštevou STK. A väčší vplyv na spotrebu vozidla má vodič samotný, ako také malé nenápadné zariadenie. Aby to malo zmysel muselo by to mať veľkosť drevoplynového generátora a ten už sa schovať nedá. A naviac tá obsluha. Nevyskúšal som aplikáciu pre elektrocentrálu. Len posúvam skúsenosti ktoré mám z pokusu na normálnom karburátorovom 4 takte. Ak by som si aj tú centrálu odladil, čo potom s ňou. Bude mi vrčať na balkóne v paneláku ? To by susedia neboli moc nadšený. A naviac koľko motohodín vydrí taká centrála ? 500, 1000, či 2000 ? Pochybujem že 4takt hobby centrála za 300€ vydrží dlhšie. Na občasné nabíjanie akumulátorov by to bolo fajn. Alebo ju mám po dokončení predať ? S tým, že pobeží síce zadarmo, ale naštartovať musíš na benzín, keď už beží ako má tak pripoj vyvíjač, keď žačne peniť, otvor ventil, zatvor benzín. pravidelne kontroluj vodu a olej + olej v prívode plynu. To asi nie. To nieje o komercii zatiaľ. Pre nadšenca, ktorý má na to čas sa s tým ladiť to má význam. Môžem postúpiť výkresy vyvíjača, ale takých je plný internet. Tiež som odtiaľ čerpal.
Vec druha vodik OK ale provozovat vyrobu s malou ucinnosti pouze z prebytku FVE ktere uz neni kam dat. ty jsou opravdu zadara a tam to paradu muze nadelat.
Celkem by me zajimalo jak si to na karbecu steloval aby slo max vodiku a minimum benzinu.
Podle me pro dosazeni stechiometricke smesi a tim padem nejlepsi ucinnosti motoru potrebujes zpetnou vazbu od lambda sondy. Na pokusy idelane litrovej motor se 4bodovym vstrikem ze staryho golfa ci podobne potvory.
-
Podle PP zere 0,6 - 0,7 L/h, kdyz zapnu vsechny spotrebice tak 0,9avatar píše:soooc píše:Vzdyt centralu posledni zachrany mas - auto
presne tak auto na vonobeh zere kolem litru max dva takze staci stridac a da se prezit taky nehlede na to ze do bauhauzu muzes vzdy. Je blbost to nechat lezet doma za 2 roky budou levnejsi
jinak podle mych vypoctu tve baterie jsou uz jen na 20% kapacite. Pocital sem kolik toho tak nacpes do tech baterek prumerne to vychazi cca 20-30 amper za hodinu. takze pri 100 amperove baterii to vychazi na 30 % kapacity.
jestli se nemejlim. bylo mi totiz divne ze mas tak malej odber za hodinu
Altik je nominalne stitkove tusim 12V/120A, je otazka
-kolik dava na volnobeznych 1100 otacek (volnobezka lze nastavit zhruba od 800-1100 rpm),
-za jak dlouho se zasere na volnobeh kat?
zkousel nekdo?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Měření Shelly - nebo jiné měření a aplikace pro AC stranu
od JirkaE » » v Automatizace, měření, statistiky
Měření Shelly - nebo jiné měření a aplikace pro AC stranu
- 15 Odpovědi