Growatt SPH1000 zkrat

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
miraz
Lokalita: Jičín

Growatt SPH1000 zkrat

Příspěvek od miraz »

Dobrý den,
Předevčírem mi Growatt SPH 10000TL3, (10KWp + baterie 10Kwh) měnič vyhodil hlavní jistič v kapličce. Měnič hlásí NO AC CONNECTIONS. Dnes byl na kontrole elektrikář a říkal, že je problém na vstupu měniče, pravděpodobně nějaký zkrat, protože když odpojil vstupní kabel, tak to jistič nevyhodilo. Když jsme kabel zapojili, tak velká rána a spadne jistič. Neřešili jste někdo podobný problém? Elektrárna rok a půl běžela bez problémů. Měnič byl koupen v Polsku, protože v té době nebyl v ČR nikde k dispozici. S tím mám ještě jeden dotaz jestli jste již řešili reklamaci v Polsku?

Díky

Mirek
cicoun
Lokalita: Mělník
Výkon panelů [Wp]: 4800
Kapacita baterie [kWh]: 7200
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Growatt SPH1000 zkrat

Příspěvek od cicoun »

Příznaky odpovídají zkratu někde v měniči pravděpodobně hned za přívodními svorkami. Odpojil bych ho a zkusil proměřit AC vstup zda mezi L a N nebo L a PE není kraťas. Rozhodně to je na reklamaci. Pokud máte fakturu nebo záručák s reklamací nebývá problém. Lepší nejprve napsat email a dohodnout doručení, někdy to umí přes servis v Čechách. Pravděpodobně to bude jen uvolněný vodič nebo nějaký bordel za svorkovnicí uvnitř měniče.
miraz
Lokalita: Jičín

Re: Growatt SPH1000 zkrat

Příspěvek od miraz »

cicoun píše: pon dub 15, 2024 11:25 pm Příznaky odpovídají zkratu někde v měniči pravděpodobně hned za přívodními svorkami. Odpojil bych ho a zkusil proměřit AC vstup zda mezi L a N nebo L a PE není kraťas. Rozhodně to je na reklamaci. Pokud máte fakturu nebo záručák s reklamací nebývá problém. Lepší nejprve napsat email a dohodnout doručení, někdy to umí přes servis v Čechách. Pravděpodobně to bude jen uvolněný vodič nebo nějaký bordel za svorkovnicí uvnitř měniče.
Děkuji za radu, poslal jsem dotaz na Growatt Polsko, tak snad to budou nějak dobře řešit. Rozhodně by si mi nechtělo 500 km to na jejich základnu vozit.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek