Platby do zahraničí přes alibaba
-
- Lokalita: Berounsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 6,4kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 16kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Platby do zahraničí přes alibaba
Jakým způsobem nejlépe a nejlevněji řešit platbu do zahraničí?
Budu teď kupovat něco z Alibaby. Má smysl platit "Payment Options:Goods and service fees (PayPal/CC/Visa, etc.) is 5%, Alternatively, bank transfer with a bank fee of approximately $48-$100 per payment"
Nikdy si nepamatuju, že bych platil do zahraničí něco extra 5% už je poměrně dost. Jakou metodu /banku nejlépe použít?
Budu teď kupovat něco z Alibaby. Má smysl platit "Payment Options:Goods and service fees (PayPal/CC/Visa, etc.) is 5%, Alternatively, bank transfer with a bank fee of approximately $48-$100 per payment"
Nikdy si nepamatuju, že bych platil do zahraničí něco extra 5% už je poměrně dost. Jakou metodu /banku nejlépe použít?
Easun 6,2kW, JK-BMS, 16x 295Ah REPT, 6,4kWp 22°na JJV
-
- Lokalita: Posázaví
Re: Platby do zahraničí přes alibaba
Při platbě kartou přes bránu Alibaba je poplatek 2%. To vyjde nejlevněji.
-
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
Tohle mohu potvrdit, ale bojím se vracení, reklamace atd...
Přes Paypal to je cca 2,5-3,0% podle částky, mají nějaké minimum...
Ale pro kupujícího velká výhoda a téměř 100% šance získat prachy zpět, pokud je něco špatně...
-
- Lokalita: Posázaví
Tu garanci drží Alibaba - a do potvrzení kupujícího peníze prodávajícímu nepřevede. Jestli je to lepší/horší než PayPal nemůžu posoudit. Já kupuji pouze u prověřených firem a reklamaci jsem řešil jen 1x - přímo s prodávajícím. Bylo 2 měsíce po obdržení, takže tam druh platby stejně nehraje roli.
Jinak mám pocit, že PayPal je na Alibaba 4%.
Jinak mám pocit, že PayPal je na Alibaba 4%.
-
- Lokalita: Česká Lípa
Nevím jak je to přímo na Alibabě, ale na Aliexpressu, který pod Alibabu patří, se dá platit PayPalem pouze pokud je země, ze které nakupujete jedna z uvedených v citaci níže a ČR mezi těmito zeměmi není. Citace je přeložena přímo z tohoto článku zveřejněného celkem nedávno v prosinci 2023. Takže z ČR nelze platit přes PayPal na Aliexpressu zatímco z těch v seznamu uvedených zemí ano. Přitom PayPal deklaruje, že jeho služby jsou k dispozici v cca 200 zemích světa mezi nimiž ČR je uvedena. Sám přes PayPal běžně platím různým prodejcům z Číny na eBay. Nechápu tedy proč Aliexpress omezuje platby PayPalem jen na ten malý seznam zemí když většina prodejců z Číny na eBay takové omezení vůbec nemá a normálně akceptuje platby PayPalem i z ČR.
Nevíte někdo zda je nebo není stejné omezení i na Alibabě?
Nevíte někdo zda je nebo není stejné omezení i na Alibabě?
Může kupující platit za produkty na AliExpress pomocí PayPal?
Vztah mezi PayPal a AliExpress byl turbulentní. Partnerství bylo původně zahájeno v dubnu 2010, ale během jednoho roku bylo zrušeno kvůli vysokým poplatkům uvaleným na kupující – 7% poplatek za zpracování pro PayPal plus 5-8% provize, kterou bere AliExpress. Tyto vysoké poplatky byly neudržitelné a trochu zbytečné, protože AliExpress a Paypal nabízely stejnou ochranu kupujících , což znamená, že kupující v podstatě platili za stejnou věc dvakrát.
Dnes mohou kupující na AliExpress opět používat platební službu PayPal — ale pouze v případě, že nakupují ze správné země a pokud to prodejce akceptuje.
Země, ze kterých lze platit PayPalem na AliExpress, jsou následující:
USA
Austrálie
Nový Zéland
Kanada
Spojené království
Irsko
Německo
Izrael
Španělsko (kromě AliExpress Plaza)
Mexiko
Brazílie
Portugalsko
Francie
Itálie
Rakousko
Belgie
Švýcarsko
Švédsko
Norsko
Turecko
Holandsko
-
- Lokalita: Beskydy
Tak moje poslední zkušenost z poloviny března tohoto roku:
Objednávka přes Alibabu od tady již známé a prověřené společnosti Docan Technology - komunikace s Jenny Wu.
Ptal jsem se jí, jakou formu platby preferují a sama zmínila, že obvykle jsou poplatky za platbu převodem nejnižší.
Platil jsem tedy převodem v pátek 15.3. a v pondělí 18.3. mi Jenny již potvrdila přijetí platby.. Poplatek byl jen 200 Kč za zahraniční patbu v USD (Fio).
A platil jsem jen to, co bylo předem v cenové nabídce (tedy zboží, doprava a to obchodní připojištění Alibaba).
(20.3. mi pak už posílala info o expedici zboží a štítky DPD se sledovacími čísly zásilek.)
Objednávka přes Alibabu od tady již známé a prověřené společnosti Docan Technology - komunikace s Jenny Wu.
Ptal jsem se jí, jakou formu platby preferují a sama zmínila, že obvykle jsou poplatky za platbu převodem nejnižší.
Platil jsem tedy převodem v pátek 15.3. a v pondělí 18.3. mi Jenny již potvrdila přijetí platby.. Poplatek byl jen 200 Kč za zahraniční patbu v USD (Fio).
A platil jsem jen to, co bylo předem v cenové nabídce (tedy zboží, doprava a to obchodní připojištění Alibaba).
(20.3. mi pak už posílala info o expedici zboží a štítky DPD se sledovacími čísly zásilek.)
-
- Lokalita: Berounsko
- Výkon panelů [Wp]: 6,4kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 16kWh
Přes e-mail a nebo přes alibabu? Se mnou tam komunikuje Amy Zheng, nevím jestli je to rozdíl, v každém případě mi nabízí jiné zboží než mají vystaveno na Alibabě. Tedy respektivě většina věcí inzerovaná jako z EU se stejně musí poslat z Číny.mischanek píše: ↑pát kvě 17, 2024 8:15 am Tak moje poslední zkušenost z poloviny března tohoto roku:
Easun 6,2kW, JK-BMS, 16x 295Ah REPT, 6,4kWp 22°na JJV
-
- Lokalita: Beskydy
Jestli se dotaz týká na způsob objednávky a komunikace, tak přes Alibabu - přes to jejich webové rozhraní - "messenger".
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Dovoz kontejneru nových aku ze zahraničí
od kyocera » » v Baterie, úložiště energie
Dovoz kontejneru nových aku ze zahraničí
- 42 Odpovědi
- 5038 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mobilik
-
-
-
Axpert KING II nákup v zahraničí a průběh reklamace
od kremilek » » v Axpert
Axpert KING II nákup v zahraničí a průběh reklamace
- 2 Odpovědi
- 608 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Thoma_CPU
-
-
-
JK BMS komunikace přes TTL 485 serial ONLY! NO BT!
od mpcz » » v Arduino
JK BMS komunikace přes TTL 485 serial ONLY! NO BT!
- 20 Odpovědi
- 1997 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mpcz
-
-
- 46 Odpovědi
- 5125 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od fukuši
-
- 0 Odpovědi