Chyba baterie pylontech US2000C jak ji vyřešit?

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
SenkMartin
Lokalita: Moravany u Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 19,44
Kapacita baterie [kWh]: 19,2

Chyba baterie pylontech US2000C jak ji vyřešit?

Příspěvek od SenkMartin »

Zdravím, na packu baterií pylontech mam jednu US2000C která píše závadu viz. obrázek
IMG_20240803_211344_100.jpg
Nevíte v prosím nekdo co s tím?
Děkuji za info a jakoukoliv radu.
glottis
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: Chyba baterie pylontech US2000C jak ji vyřešit?

Příspěvek od glottis »

Nabit? Je vybita do bezvedomi
Soban
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Příspěvek od Soban »

Je vybitá - všechny články mají míň jak 3V. Takže nabít!!!!!
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*
SenkMartin
Lokalita: Moravany u Brna
Výkon panelů [Wp]: 19,44
Kapacita baterie [kWh]: 19,2

Příspěvek od SenkMartin »

nechtěl jsem ji rozdělávat kvůli záruce. každopádně na vaši radu jsem dal stabilizovaný zdroj nabíjet baterku mimo BMS a už to do ní pomalinku hrnu.
každopádně děkuji že jste mě pokopli tento krok udělat. už to asi bude v pořádku.
rva
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40

Příspěvek od rva »

Smiř se s tím, že čím víc toho výrobce k základní komponentě (v tomto případě článkům baterie) dodal svého, tím víc času budeš trávit bojem s nedostatky a chybami, které tam přidal.
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Příspěvek od glottis »

Pylontech nemam ale snad to neni potreba otevrit. Doufal bych, ze pripojim zdroj na terminaly te kostky a dobiju to?
Valdano
Lokalita: Česká Lípa

Příspěvek od Valdano »

SenkMartin píše: úte srp 06, 2024 12:41 pm Nechtěl jsem ji rozdělávat kvůli záruce. Každopádně na vaši radu jsem dal stabilizovaný zdroj nabíjet baterku mimo BMS a už to do ní pomalinku hrnu.
1. To není dobrý nápad obcházet při nabíjení BMS. ;)
2. Každý modul baterie PYLONTECH US2000C uvnitř v sobě obsahuje integrovaný battery management systém včetně BMS a balancéru.
3. Pokud je baterie vybitá, byť třeba i takto hluboko, tak by BMS nemělo bránit v jejím nabití.
Keraj
Lokalita: Poblíž Hradce Králové

Příspěvek od Keraj »

No ale zřejmě to dobití klasicky z venku nejde, jinak by to snad neřešil zde....
Chtělo by to sdělit víc informací.
Jako už po 21 hodině mít prázdnou baterku když
slunce sotva zalezlo...
To asi nebude normální stav.
16 panelů DHM-72L9-450 Wp = 7200Wp jih, sklon 17°
2 regulátory EPever Tracer 6415 AN = 6000W
Paralelní adaptér PAL-ADP-50AN
Hlavní měniče Multiplus2 5000VA v sérii 4 + 4kW
Měniče EPever IP+ pro vytěžování 5, 3 a 2kW
135 + 135 + 230 = 500Ah LiFePo na 48V
3* BMS a Balancer Seplos
MartinF

Příspěvek od MartinF »

Takto vybita bateri nejde nabit z venku .
Pan jestli ma baterii v zaruce tak poslat do firmy. Nebo jsi muze hrat na ukor zaruky.
Bryle a jdem na to :-)
Baterii otocit o 180*,odsroubovat 10 sroubu.
Odpojuji se na leve strane privodni kably pro napajeni do BMS tenky cerveny pak druhy tenky pro logiku, vyvazovani, teplotu, 3 x silove zlute konektory od baterii .
Baterie se ozivuji zvlast. 3x se pripoji napeti 15,5V primo na baterii s rozumny proudovym omezenim treba 2 - 5A sleduje se proud baterie.
Jak produ klesa k nule.
Toto se zopakuje na trech balicich. Odpojime nabijeni a zkontrolovat ze napeti na baterii drzi cca 15,5V.
Dobre je nabijet stejnym casem a proudem. Zhruba!

Baterku sestavit reverzne dle popisu propojit se k BatteryView a nabit jiz napetim na 53V s kontrolou napeti pres BatteryView.
8,08kWp (V - 1,680kWp, J - 3,04kWp, Z - 3,36kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS
Soban

Příspěvek od Soban »

Tak to mě poser...... pak si kup značkovou baterku.

Když ji BMS odpojí na podpětí tak už nejde nabít? Fakt špica co toto má za logiku. Brrrrr.....
TomHC
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14

Příspěvek od TomHC »

Presne tak, aj niektoré laptopové batérie treba takto "naštartovať" interne, stačí len nabiť každý článok cca na 3.2V.
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp 3x 2S3P, V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 10/2024 = 8.3 MWh AC
Soban

Příspěvek od Soban »

Ale ty články jsou s napětím ještě v pohodě bral bych kdyby to BMS odpojila třeba při 2.7V na článek, ale nabíjení by neměla blokovat a když už tak při nějakém nesmyslu kdy je článek KO tj třeba kdyby měl míň jak 2V tak to pochopím.
vk_1

Příspěvek od vk_1 »

Soban píše: stř srp 07, 2024 12:02 pm Tak to mě poser...... pak si kup značkovou baterku.

Když ji BMS odpojí na podpětí tak už nejde nabít? Fakt špica co toto má za logiku. Brrrrr.....
Není to tak. Pylontech opravdu stačí normálně připojit k nabíječce a po čase se nabije.
Rozhodně nabíjení neodmítá, pokud není K.O.
Soban

Příspěvek od Soban »

Dobře a proč to tedy musel rozšroubovat?
Valdano

Příspěvek od Valdano »

SenkMartin píše: úte srp 06, 2024 12:41 pm Nechtěl jsem ji rozdělávat kvůli záruce. Každopádně na vaši radu jsem dal stabilizovaný zdroj nabíjet baterku mimo BMS...
Podle toho co tady psal dal na radu baterii nabít, ale vzhledem k tomu, že mu to s BMS pravděpodobně nešlo (odhad: buď byl nedočkavý a nebo má ten modul prostě závadu) a tak ho rozebral což byla u baterie v záruce dle mého názoru chyba. Tím, že to nabije může problém na čas odsunout, ale později se situace může opakovat a nebo může ignorování případné závady mít později i horší následky (pozn. abychom se tu pak nedočetli o dalším výjezdu hasičů). Pro zajímavost viz třeba nedávný požár fotovoltaiky v Přerově (tam to bylo podobné modulární bateriové uložiště akorát od jiného výrobce Dyness Tower.) Když je ten modul Pylontech US2000C v záruce pak doporučuji ho poslat na reklamaci a ne se v něm hrabat.
Soban

Příspěvek od Soban »

Právě taky mi to nešlo na rozum.....

To že to BMS vypne se stát může když poklesne napětí, ale že to pak nejde nabít (pokud teda už není nějaký článek KO tam bych to bral že to BMS zařízne) právě by to mělo normálně jít.....

No uvidíme jak to dopadne.....
Mex
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Příspěvek od Mex »

Baterky Pylontech nemám a tak o nich nic z vlastní zkušenosti nevím. Proto mě prosím v tomto berte s rezervou.

Ale když jsem byl na nějaké předváděčce měničů Solinteg, tak tam borec z ifTechu povídal o baterkách Pylontech (ifTech se stal oficiálním zástupcem a servisním partnerem Pylontech u nás).
A tam povídal, že když se baterka vybije pod nějakou mez (dokonce dost vysokou, snad 3V nebo jen o kousek níž na článek), tak se baterka šprajcne a odmítne dál fungovat.
A snad to pak vyžaduje nějaký servisní zásah. Navíc všechny poklesy dost dolů (i když ještě pořád v normě) loguje a pak bonzuje při případné reklamaci.

Nejsem si jistý, jestli si to pamatuju dobře, už je to dýl. Ale vím, že to tehdy na mě působilo tak, že baterky Pylontech určitě nechci, protože nechci být vydán na milost a nemilost výrobci.
Valdano

Příspěvek od Valdano »

Podle instalačního manuálu k US2000C od výrobce Polyntech tento bateriový modul s integrovaným baterry managementem neblokuje nabíjení ani při hlubokém vybití pod 44,5V pokud napětí některého článku neklesne pod 1,5V tj. teprve tehdy se dle popisu aktivuje trvalá ochrana, která vyžaduje servisní zásah.
Polyntech v instalačního manuálu k US2000C píše:Low Voltage: When the battery discharges to 44.5V or less, battery protection will turn on. Solution: Charge the battery till the red light turns off.
Nízké napětí: Když se baterie vybije na 44,5 V nebo méně, zapne se ochrana baterie. Řešení: Nabíjejte baterii, dokud nezhasne červené světlo.

Under permanent protection. The single cell voltage has been higher than 4.2 or lower than 1.5 or temperature higher than 80 degrees. Solution: Switch off the module and contact your local distributor for repair.
Pod trvalou ochranou. Napětí jednoho článku bylo vyšší než 4,2 nebo nižší než 1,5 nebo teplota vyšší než 80 stupňů. Řešení: Vypněte modul a požádejte místního distributora o opravu.
Pokud platí to co je uvedeno v manuálu od výrobce a baterry management uvnitř toho US2000C modulu tazatele blokoval nabíjení tak tam musel být za provozu při zatížení hlubší pokles napětí než je viditelný na tom úvodním obrázku tazatele, protože stav na obrázku je už při odstaveném zatížení baterie a je tedy otázkou zda za provozu při zatížení nedošlo u některého z článků k tomu extrémnímu poklesu napětí pod 1,5V čímž se mohla aktivovat trvalá ochrana, odpojila zátěž a následně napětí článku už bez zátěže sice stouplo, ale trvalá ochrana už zůstala aktivována, a proto nebylo možné ani dobíjet. Takto hluboký pokles dle mého názoru svědčí o něčem nenormálním a je možné, že některý z článků bude mít asi vážnější problém. Podle toho obrázku bych to tipoval na článek číslo 13, který má na obrázku nejnižší napětí 2,626V bez zátěže.

Otázkou také je jestli se po tom vnitřním zásahu tazatele do modulu po nabití článků ta interní ochrana automaticky zresetuje. Pokud to má výrobce z bezpečnostních důvodů podchyceno zápisem této chyby do flash paměti v modulu a bude to možné vyresetovat jedině servisním zásahem v takovém případě je možné, že se vnitřní ochrana v tom modulu nevyresetuje ani po tom nabití článků mimo BMS a nelze ani vyloučit, že pak tazatel může mít díky tomu zásahu problém s reklamací.
gupa
Lokalita: pod Brnem

Příspěvek od gupa »

Máme tu cca 20kWp FV pole, máme tu asi 20kW kapacitu baterie(podpis), podle výpisu na obrázku to má možná starý firmware a je to asi i master (první) toho packu, podle dodaných informací tazatele. Podle nedodaných informací není známo dobíjení, který s těmi bateriemi zřejmě komunikuje. A je úplně v háji zeleném, že jedna (první) z packu prostě toto udělá! Dovolí si mít podpětí zřejmě vedle jiných pylontechů v packu. Určitě je problém v blbě položené otázce a podaných informacích, ai jeho popisu problému, nehrabal bych se v takové baterii pokud by byla v záruce. Opravdu to smrdí průserem vůbec reagovat jinak než aby se otázka položila lidem, kteří to nakonfigurovali a zprovoznili.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek