Ostrovná elektráreň OFF GRID 29,4kWp + 26kWh baterie lifepo4
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Ostrovná elektráreň OFF GRID 29,4kWp + 26kWh baterie lifepo4
Jestli to s tím ničením měničů při odpojení baterek není tak trochu městská legenda.
Něco jako že vidět kominíka přináší štěstí.
Nechci nikoho navádět, protože při troše snahy se dají udělat i hodně mizerné výrobky.
Ale na nějaké hromadné odcházení bych to teda fakt neviděl.
Už jsem to tady v nějakém vlákně psal. Koukněte na blokové schema snižujícího DC-DC měniče.
V jeho cívce žádná velká energie není. A rychlému nárůstu výstupního napětí po odlehčení bude bránit kapacita, kterou jistě měnič na výstupu má.
Něco jako že vidět kominíka přináší štěstí.
Nechci nikoho navádět, protože při troše snahy se dají udělat i hodně mizerné výrobky.
Ale na nějaké hromadné odcházení bych to teda fakt neviděl.
Už jsem to tady v nějakém vlákně psal. Koukněte na blokové schema snižujícího DC-DC měniče.
V jeho cívce žádná velká energie není. A rychlému nárůstu výstupního napětí po odlehčení bude bránit kapacita, kterou jistě měnič na výstupu má.
-
Presne ja mam Growatt SP5000ES a nie je problém nabije bateriu a bms odpojí dobíjanie- tot vše system ide ´dalej prečo by malo urvat MPPT ???? alebo dokonca vyskratovat panely
Poloostrov /Faza L1:JV: 325Wp /10ks poly 3250Wp +Growatt SP 5000 450V Mppt + OpSZ fG Forte 48V/620Ah Faza L2:JV: 285Wp /12ks Poly + Growatt SP 5000 450V MPPT Seplos Lifepo4 16 KW,GreenBono AKU
-
- Lokalita: Východně od 3nce
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 14kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 28kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
To Ti BMS běžně odpojuje nabíjení? Nemáš něco špatně nastaveno? BMS by měla odpojovat jen při nějakém havarijním stavu, ne za provozu.
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah LiFePO4 + 2xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
-
bežne nie keď dosiahne SOC 99%
Poloostrov /Faza L1:JV: 325Wp /10ks poly 3250Wp +Growatt SP 5000 450V Mppt + OpSZ fG Forte 48V/620Ah Faza L2:JV: 285Wp /12ks Poly + Growatt SP 5000 450V MPPT Seplos Lifepo4 16 KW,GreenBono AKU
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Menic nevim ale mppt epsolar jsem dva opravoval.
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Ono to podle mě nebude tak žhavé protože mppt sice bude dodávat napětí, ale i když se odpojí baterka tak tam je zátěž v podobě měniče.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Lokalita: Šumperk
já jsem takhle odpálil phocos a epsolar... bylo to před cca 10ti lety v mých začátcích. Měli jsme v poli místo se solárem a baterkou a když solár nestačil a baterka padla, tak se tam zajelo a baterka se vyměnila za nabitou.
První umřel drahej phocos, kterej mi byl doporučen s tím že se fakt hodí k amorfům. Po výměně baterky svítil normálně, ale nenabíjel. Všiml jsem si toho když jsem tam jel na 3tí výměnu baterky po sobě a to tam bylo fakt pěkně a nebyl důvod aby baterka byla nenabitá. Bylo to těsně po záruce.
Jelikož jsem chtěl šetřit a i4wifi začala tenkrát prodávat věci na FVE, tak jsem koupil epsolar 12/24V 100V/20A a ten tam fungoval asi rok a potom odešel tak že prostě se už nerožnul po výměně baterky. Rozhodně to nebyla první výměna baterky při které odešel... bylo jich tak 10 určitě.
Tehdy mi to došlo a měl jsem po ruce vypínač na světlo (nějaký tango), tak jsem ho tam zapojil před panely a vypínač tam fakt funguje do dnes . Prostě se vypínačem vypnou panely než se jebe do baterky. (360Wp 55Vmpp)
Jak říkám nemusí se vám stát to samé, můžete mít štěstí i smůlu. Je na každém z nás jak s tím naložíme. Někomu to musí odejít aby se poučil, někdo dělá horší věci a všechno mu funguje...
První umřel drahej phocos, kterej mi byl doporučen s tím že se fakt hodí k amorfům. Po výměně baterky svítil normálně, ale nenabíjel. Všiml jsem si toho když jsem tam jel na 3tí výměnu baterky po sobě a to tam bylo fakt pěkně a nebyl důvod aby baterka byla nenabitá. Bylo to těsně po záruce.
Jelikož jsem chtěl šetřit a i4wifi začala tenkrát prodávat věci na FVE, tak jsem koupil epsolar 12/24V 100V/20A a ten tam fungoval asi rok a potom odešel tak že prostě se už nerožnul po výměně baterky. Rozhodně to nebyla první výměna baterky při které odešel... bylo jich tak 10 určitě.
Tehdy mi to došlo a měl jsem po ruce vypínač na světlo (nějaký tango), tak jsem ho tam zapojil před panely a vypínač tam fakt funguje do dnes . Prostě se vypínačem vypnou panely než se jebe do baterky. (360Wp 55Vmpp)
Jak říkám nemusí se vám stát to samé, můžete mít štěstí i smůlu. Je na každém z nás jak s tím naložíme. Někomu to musí odejít aby se poučil, někdo dělá horší věci a všechno mu funguje...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10 Odpovědi
- 1464 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od gupa
-
- 56 Odpovědi