Počet stringov na MPPT
Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
-
- Reputace: 1
Počet stringov na MPPT
Zdravím. Mám menič Deye SUN 12K, kt má v špecifikáciach uvedené: počet MPPT 2x, počet stringov na MPPT sledovač 2+1.
Ja mám napojené 2 stringy, zatiaľ tretí string nepotrebujem (a ak budem asi o rok-dva rozširovať, tak to nebude už výkonovo stačiť - prekročil by sa rozsah DC vstupného výkonu pre menič).
Ale čo znamená 2+1, viem na prvý MPPT napojiť 2 stringy (sú tam konektory na meniči na 3 stringy), a ako ich bude regulovať, každý string zvlášť, alebo tie dva stringy na prvom mppt trackery spoločne, alebo nejako inak?
Ďakujem.
P.S. solaritida sa zhoršuje, o 2roky mi už neostane voľná strecha a jediným riešením bude obsadiť strechu susedovi
Ja mám napojené 2 stringy, zatiaľ tretí string nepotrebujem (a ak budem asi o rok-dva rozširovať, tak to nebude už výkonovo stačiť - prekročil by sa rozsah DC vstupného výkonu pre menič).
Ale čo znamená 2+1, viem na prvý MPPT napojiť 2 stringy (sú tam konektory na meniči na 3 stringy), a ako ich bude regulovať, každý string zvlášť, alebo tie dva stringy na prvom mppt trackery spoločne, alebo nejako inak?
Ďakujem.
P.S. solaritida sa zhoršuje, o 2roky mi už neostane voľná strecha a jediným riešením bude obsadiť strechu susedovi
-
- Reputace: 144
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Počet stringov na MPPT
Ty dvojité konektory na jednom z MPPT vstupů jsou v podstatě šidítko.
Jsou vevnitř paralelně spojené.
Dvojité jsou jen pro vyšší proudovou zatižitelnost.
Takže stringy se na to dají zapojit jen paralelně, a tedy se stejným počtem panelů o stejném napětí.
Jsou vevnitř paralelně spojené.
Dvojité jsou jen pro vyšší proudovou zatižitelnost.
Takže stringy se na to dají zapojit jen paralelně, a tedy se stejným počtem panelů o stejném napětí.
-
- Reputace: 11
Pokud ti nebudu stačit vstupy MPPT tak je jednoduché řešení
Koupit ongrid měnič třeba deye připojit do gen portu nastavit pro mikroměnič a je to.
Třeba 3f 8kw deye ongrid kde pak máš zase 2x MPPt na nějakých dalších 10kwp
Vše si řídí hybrid deye pak.
Koupit ongrid měnič třeba deye připojit do gen portu nastavit pro mikroměnič a je to.
Třeba 3f 8kw deye ongrid kde pak máš zase 2x MPPt na nějakých dalších 10kwp
Vše si řídí hybrid deye pak.
-
- Reputace: 1
Vďaka za vysvetlenie.. Tiež som si to myslel, že to bude nejako ošidené... Tento projekt má zatiaľ čas, potrebujem dokončiť pripojenie a potom aj papierovačky... Ak budem rozširovať (na 99% áno, plánujem altánok a škoda nevyužiť strechu) tak dokúpim druhý rovnaký menič a spolu oni vedia komunikovať, výhoda je aj vyššia výkonová rezerva. Nevýhodou, že 12kw hybridný menič bude asi vačší ako 8kw ongrid a v podstane nepotrebujem ďalší výkon. Ale vďaka za inšpiráciu.
- JirkaE
- Reputace: 85
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Záleží jaký přesně model máš.
Jeden má 19A+19A jiný 30A+30A a zas jiný 26A+20A což by mohl být ten Tvůj 2+1 (SUN-12K-SG01HP3-EU-AM2)
Našel jsem už 4 různé varianty které začínají všechny stejně, tj.: Deye SUN 12K......
Jeden má 19A+19A jiný 30A+30A a zas jiný 26A+20A což by mohl být ten Tvůj 2+1 (SUN-12K-SG01HP3-EU-AM2)
Našel jsem už 4 různé varianty které začínají všechny stejně, tj.: Deye SUN 12K......
Bojler 1 nyní na zimu z DS.
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Opět spojení východ jih západ na jeden Mppt - počet Fve pan.
od Dandyd » » v Plánované elektrárny
Opět spojení východ jih západ na jeden Mppt - počet Fve pan.
- 11 Odpovědi
- 1377 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dandyd
-
-
- 0 Odpovědi
- 743 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od 1martin
-
-
Paralene zapojenie stringov roznej orientacie
od mikollar » » v Zapojení panelů
Paralene zapojenie stringov roznej orientacie
- 43 Odpovědi
- 3732 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od TomHC
-
-
-
Paralelené spojenie stringov 3S(60cell) a 2S(96cell)
od DanoP » » v Fotovoltaické panely
Paralelené spojenie stringov 3S(60cell) a 2S(96cell)
- 1 Odpovědi
- 633 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od abrams
-
-
- 6 Odpovědi
- 1448 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od abrams