Počet stringov na MPPT

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
ospaly
Reputace: 1

Počet stringov na MPPT

Nový příspěvek od ospaly »

Zdravím. Mám menič Deye SUN 12K, kt má v špecifikáciach uvedené: počet MPPT 2x, počet stringov na MPPT sledovač 2+1.
Ja mám napojené 2 stringy, zatiaľ tretí string nepotrebujem (a ak budem asi o rok-dva rozširovať, tak to nebude už výkonovo stačiť - prekročil by sa rozsah DC vstupného výkonu pre menič).
Ale čo znamená 2+1, viem na prvý MPPT napojiť 2 stringy (sú tam konektory na meniči na 3 stringy), a ako ich bude regulovať, každý string zvlášť, alebo tie dva stringy na prvom mppt trackery spoločne, alebo nejako inak?
Ďakujem.
P.S. solaritida sa zhoršuje, o 2roky mi už neostane voľná strecha a jediným riešením bude obsadiť strechu susedovi :D
Mex
Reputace: 144
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Re: Počet stringov na MPPT

Nový příspěvek od Mex »

Ty dvojité konektory na jednom z MPPT vstupů jsou v podstatě šidítko.
Jsou vevnitř paralelně spojené.
Dvojité jsou jen pro vyšší proudovou zatižitelnost.
Takže stringy se na to dají zapojit jen paralelně, a tedy se stejným počtem panelů o stejném napětí.
Botas
Reputace: 11

Nový příspěvek od Botas »

Pokud ti nebudu stačit vstupy MPPT tak je jednoduché řešení
Koupit ongrid měnič třeba deye připojit do gen portu nastavit pro mikroměnič a je to.
Třeba 3f 8kw deye ongrid kde pak máš zase 2x MPPt na nějakých dalších 10kwp
Vše si řídí hybrid deye pak.
ospaly
Reputace: 1

Nový příspěvek od ospaly »

Vďaka za vysvetlenie.. Tiež som si to myslel, že to bude nejako ošidené... Tento projekt má zatiaľ čas, potrebujem dokončiť pripojenie a potom aj papierovačky... Ak budem rozširovať (na 99% áno, plánujem altánok a škoda nevyužiť strechu) tak dokúpim druhý rovnaký menič a spolu oni vedia komunikovať, výhoda je aj vyššia výkonová rezerva. Nevýhodou, že 12kw hybridný menič bude asi vačší ako 8kw ongrid a v podstane nepotrebujem ďalší výkon. Ale vďaka za inšpiráciu.
JirkaE
Reputace: 85
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od JirkaE »

Záleží jaký přesně model máš.

Jeden má 19A+19A jiný 30A+30A a zas jiný 26A+20A což by mohl být ten Tvůj 2+1 (SUN-12K-SG01HP3-EU-AM2)

Našel jsem už 4 různé varianty které začínají všechny stejně, tj.: Deye SUN 12K......
Bojler 1 nyní na zimu z DS.
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek