elektrocentrála

Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
delta
Reputace: 2

elektrocentrála

Nový příspěvek od delta »

Zdravím, máte někdo zkušenosti s :Tagred TA10300TDS, Dieselová elektrocentrála 10300W, s ochranou AVR | 230V/400V
*CAR*
Reputace: 1

Re: elektrocentrála

Nový příspěvek od *CAR* »

Taky jsem po ní koukal , ale i když je to Diesel tak nemá setrvačník , takže půjde časem uhonit při časté změně otáček vůči výkonu .
FVE ostrov systém 24V a 48V
FVE JihoZápad 2 500Wp Polykrystal
FVE JihoVýchod 2 500Wp Polykrystal
FVE Jich rovná střecha 10° 6 000Wp Polykrystal
FVE JihoZápad 1 300Wp Amorfní panely
WTA 24V/400W
MVE 24V/ 250W
Gravitační Ebaterie 24V/250W
Baterie Ni-Cd 24V / 12 KW + Hybridní měnič EASun 24V/ 3 KW , Baterie LiFEPO 4 48V/ 15,5 KW + Hybridní měnič DAXTROMN POWER BOL-5 48V/ 5 KW
Mogul
Reputace: 14
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11kWp
Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: elektrocentrála

Nový příspěvek od Mogul »

Já se nakonec zakoukal do téhle.
Invertorová elektrocentrála plyn-benzín KS 8100iEG, 8500 W

Cena je sice úplně někde jinde, ale na druhou stranu mě to vyvažuje způsob využití.
Potřebuji aspoň trošku dobít baterky, přitom ohřát vodu a vyprat aspoň jednu pračku a to celé s kvalitnějším výstupem z centrály. A to vše nejlépe do 3 hodin od spuštění. Čím měně pojede, tím méně se opotřebí a překvapivě méně toho zbaští . :yes:
Bonus chodu na plyn a benzín je taky fajn. Byť je u plynu snížená účinnost, stále tam toho výkonu bude dost.

Při nynějších platbách cirka 8k za rok by návratnost byla až něco za 5 let. Otázkou i zůstává, jestli místo toho neposílit panely. Nicméně, místa už moc není, takže tam už nějaký zázrak nenastane. Navíc je tu riziko spoléhání se na jediný zdroj ( panely) a tou centrálou by se to trošku diversifikovalo. :write:

Takže je sice vybraná, ale k nákupu se ještě zatím nechystám :-) Čím déle ji koupím, tím déle vydrží ... ( od teď ) :lol:

Takže... uvidíme, jak se to bude časem celé měnit (DS). Rozhodnutí zda koupit nebo ne, padne až po přidání kompletního možného osazení panelů. Však koupit se dá kdykoli. :read:

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek