Ochrana proti EMP
Nezařaditelné
-
Ochrana proti EMP
Ví někdo, jak účinně ochránit FV panely na střeše proti EMP z nukleárního úderu? Pokud tedy bude dostatečně daleko, nepočítám se situací v blízkosti epicentra...
Dotaz není až zas tak nesmyslný, právě ostrovní FVE by měla sloužit i v takovéto , resp. po takovéto situaci.
Dotaz není až zas tak nesmyslný, právě ostrovní FVE by měla sloužit i v takovéto , resp. po takovéto situaci.
Re: Ochrana proti EMP
Panely vydrží nejspíš nejvíc, a pravdepodobne nezdegradují úplne. Do kopru by šly podle mne nejprve meniče a regulátory, jejich rízení. Takže ty se pokusit "zazdít" první.host19 píše:Ví někdo, jak účinně ochránit FV panely na střeše proti EMP z nukleárního úderu? Pokud tedy bude dostatečně daleko, nepočítám se situací v blízkosti epicentra...
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Ale je to jednoduché, stačí ochrana před bleskem a přepětím dle ČSN EN 62 305-3/ed.2, to je taky elektromagnetický puls, gro normy pochází z německa, tak kdoví, na co se tam chystají. Ale celý je to nesmysl, pokud by k tomuhle došlo, řešily by se zásadnější problémy než elektrika....
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Já myslím že bude fungovat vše mimo zařízení kde je použita nějaká paměť,eprom,nebo procesor.
Např. auto které nemá řídící jednotku motoru pojede bez problémů dál, Panely budou dál vyrábět stejnosměrný proud.
Např. auto které nemá řídící jednotku motoru pojede bez problémů dál, Panely budou dál vyrábět stejnosměrný proud.
-
Ne. Bude fungovat všechno, v čem nejsou polovodiče. Třeba auto s dynamem, třícívkovým regulátorem a kontaktním zapalováním. Jedno takové mám - heč!MilanK píše:Já myslím že bude fungovat vše mimo zařízení kde je použita nějaká paměť,eprom,nebo procesor.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
Taky myslím, poté bychom řešili nějakou relativně krátkou dobu úplně jiné problémy, a pak patrně už nickodl69 píše:Ale je to jednoduché, stačí ochrana před bleskem a přepětím dle ČSN EN 62 305-3/ed.2, to je taky elektromagnetický puls, gro normy pochází z německa, tak kdoví, na co se tam chystají. Ale celý je to nesmysl, pokud by k tomuhle došlo, řešily by se zásadnější problémy než elektrika....
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 30 Odpovědi
- 3438 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Keraj
-