Axpert v paralelním provozu
Měniče Axpert
-
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Axpert v paralelním provozu
Neprovozuje někdo více Axpertů v paralelním provozu? Zvažuji během dne využití dvou paralelních Axpertů a na noc jeden vypínat (kvůli klidové spotřebě). A nevím, jestli to jde nějak jednoduše přepínat. Axpert má na sobě vypínač, tak jestli stačí jeden na noc vypnout a ráno zapnout, nebo jestli je potřeba bloudit někde v menu bez možnosti jednoduchého zautomatizování.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
Re: Axpert v paralelním provozu
Ja to tak budem prevadzkovat. Axperty mam uz doma a na druhy tyzden to chcem zacat prerabat na 48V.
Pytal som sa v MPPsolare priamo ako to funguje a ano, Slave menic sa bude dat kedykolvek vypinat. Akonahle budu zapnute dva menice tak si budu rozdelovat vykon na polovicu. A spotrebu neriesim, mam doma dva 5kW menice jeden mi standardnu domacnost a aj prebitky obriadi. Druhy sa bude zapinat, len ked sa bude vysavat, varit a podobne veci.
Za tu sumu co stoja si myslim ze je to perfektna volba. Samozrejme ked to budem mat sprevadzkovane dam podrobne info ak to bude niekoho zaujimat.
Pytal som sa v MPPsolare priamo ako to funguje a ano, Slave menic sa bude dat kedykolvek vypinat. Akonahle budu zapnute dva menice tak si budu rozdelovat vykon na polovicu. A spotrebu neriesim, mam doma dva 5kW menice jeden mi standardnu domacnost a aj prebitky obriadi. Druhy sa bude zapinat, len ked sa bude vysavat, varit a podobne veci.
Za tu sumu co stoja si myslim ze je to perfektna volba. Samozrejme ked to budem mat sprevadzkovane dam podrobne info ak to bude niekoho zaujimat.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Já koukal jen do návodu, který, jak je u číňanů obvyklé, takové prkotiny neřeší. Takže jako jobovku uvádějí, že o tom, který bude master a který slave, rozhoduje náhoda. A pak nějaké chybové hlášky, které možná při vypnutí jednoho měniče nastanou, ale už neuvádějí, jestli ten druhý pokračuje v práci, nebo jenom piští a čeká na obsluhu.
Tak jsem zvědav, jaká bude realita. Občas je i od číny příjemné překvapení, že výrobek se chová lépe, než se ze stručného návodu zdá.
Tak jsem zvědav, jaká bude realita. Občas je i od číny příjemné překvapení, že výrobek se chová lépe, než se ze stručného návodu zdá.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
Uvidime, ja som sa ich na to priamo pytal. A pri nastavovani si vraj mi urcime ktory bude master a ktory slave. Tak som zvedavy.
Uz mam vsetko doma, len cas a ani chut nemam ked tak pekne slnko svieti a viem ze to mozem zapajat len poobediamy...
Typujem to na tyzden na DS.
Uz mam vsetko doma, len cas a ani chut nemam ked tak pekne slnko svieti a viem ze to mozem zapajat len poobediamy...
Typujem to na tyzden na DS.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
-
Já Axpert tedy MPP Solar 4048MST v paralelu jedu, v menu jsem nenašel nastavení na vypínání jednoho kvůli spotřebě.
Mě jedou oba zaraz nonstop(když se mi sejde dohromady večer vodárna a lednička a nějaké další spotřebiče, přepínal při pretizeni na DS a to já nechtěl) . Ale je pravda, že vypínačem přes časovač relé by to šlo vypínat.
Ještě mám vedle nich třetí, který je v plánu jen pro elektrvuz a ten je 4048MS, chtěl jsem je zatím spojit, abych mohl jet v paralelu všechny tři a tudíž výkon 12/30kw a to mi bylo výrobcem nedoporuceno. Jelikož prý jdou do paralelu pouze totožné.
Takž ty dva mám s 3Mppt vstupy a ten třetí se liší jen tím že má jeden MPPT vstup, jinak výstupní výkonová část je totožná.
nepochopil jsem proč jim vadí vstupy MPPT když výstupní karty jsou na všech 3 stejné!!!!!!
Mě jedou oba zaraz nonstop(když se mi sejde dohromady večer vodárna a lednička a nějaké další spotřebiče, přepínal při pretizeni na DS a to já nechtěl) . Ale je pravda, že vypínačem přes časovač relé by to šlo vypínat.
Ještě mám vedle nich třetí, který je v plánu jen pro elektrvuz a ten je 4048MS, chtěl jsem je zatím spojit, abych mohl jet v paralelu všechny tři a tudíž výkon 12/30kw a to mi bylo výrobcem nedoporuceno. Jelikož prý jdou do paralelu pouze totožné.
Takž ty dva mám s 3Mppt vstupy a ten třetí se liší jen tím že má jeden MPPT vstup, jinak výstupní výkonová část je totožná.
nepochopil jsem proč jim vadí vstupy MPPT když výstupní karty jsou na všech 3 stejné!!!!!!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MP2 a zobrazované výkony při paralelním provozu
od eman » » v Victron
MP2 a zobrazované výkony při paralelním provozu
- 22 Odpovědi
- 1020 Zobrazení