Sunpal panely

Palalelní, sériové, sérioparalelní, spojení různých panelů, propojení při různé orientaci střechy, vnitřní zapojení panelu, ochranné diody, diskuze, rady a praktické zkušenosti
Brasel
Reputace: 0
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 550
Kapacita baterie [kWh]: 7
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Sunpal panely

Nový příspěvek od Brasel »

Dobrý den ,prosím moc můžete pomoci ,koupil jsem panely sunpal za dobrý peníz už v květnu,stim že si udělám ostrov , easun smg 2 je v servisu ,a uvažuji o tom že ho vyměním za deye 6kw 1f ,teď mám problém že podle jednoho člověka na Facebooku ve skupině deye jsou tyto panely nevhodné ,mohu vás prosím požádat zda tento střídač je možné dát k těmto panelům ,sklon panelu je zhruba kolem 5stupnu jsou na pergole ,teď využity jako ohřev vody ,mám 12panelu ,původně sem chtěl zapojit dva stringy po 6 panelech ale prej je malé napětí ,teď jsem v pasti páč ,ten deye je podle recenzí kvalitní ,moc děkuji
Přílohy
Screenshot_2025-01-17-21-08-57-948_com.google.android.apps.photos.jpg
Mex
Reputace: 147
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Re: Sunpal panely

Nový příspěvek od Mex »

6kW 1f Deye (SUN-6K-G03) má povolené vstupní napětí 125-500V, rozsah MPPT napětí pak 150-425V.
Ty panely jsou běžného typu se 72 buňkami a dávají naprázdno 49.6V a maximální výkon dávají při 40.9V.
Tak string se 6 panely bude dávat 245V, což je krásně uvnitř rozsahu vstupního napětí toho měniče.
Takže za mě v pohodě a bez problémů ano.
rva
Reputace: 665
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40

Nový příspěvek od rva »

Nevím, neznám, ale je deye vhodná bedna pro ostrov? Nejsou toto spíš měniče ongrid?
Reputace: 121
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od gupa »

Brasel píše: sob led 18, 2025 12:05 am
teď mám problém že podle jednoho člověka na Facebooku ve skupině deye jsou tyto panely nevhodné ,mohu vás prosím požádat zda tento střídač je možné dát k těmto panelům ,sklon panelu je zhruba kolem 5stupnu jsou na pergole ,teď využity jako ohřev vody ,mám 12panelu ,původně sem chtěl zapojit dva stringy po 6 panelech ale prej je malé napětí ,teď jsem v pasti páč ,ten deye je podle recenzí kvalitní ,moc děkuji
A co píše datasheet k tomu měniči? (str.57)
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Brasel

dekuji vsem ,jeste dodam ze pri -7,5 napeti stejne pri plnem osvitu,,prochazel jsem navod v cz ,ted jsem oslovil jednoho projektanta zda by mol pomoci ,tak uvidim,pocital jsem ze dam 8 panelu a ze si 4 necham pro tritona na bojler ,a ze 8 panelu zvladne podkrovni byt ,kde jede klasika nic co ma velky odber vse max do 1,5kw
Mex

Nový příspěvek od Mex »

Jseš bezva parťák do debaty. Napíšeš obecný dotaz a nenamáháš se ani uvést přesný typ měniče a už vůbec ne rovnou odkaz na datasheet.
Člověk se ti snaží pomoct a zkusí odhadnout, co za měnič tam asi chceš.
Spočítá (což sis mohl udělat i sám), že to vychází dobře (na rozdíl od Facebookových rad).
A nakonec se dozví, že to vlastně stejně chceš zapojit jinak a nebude to 2x6 panelů ale jen 8 v jednom stringu.

Tak hodně štěstí v budování FVE s Facebookovými radami za zády.
rva
Reputace: 665
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40

Nový příspěvek od rva »

To souvisí s tím, že lidský mozek se stále vyvíjí. Co chtěl před obědem je jiné než co chce před večeří. Já to znám teda hlavně u ženského mozku, ale asi to platí i pro člověka.

to se moc omlouvam ,hned to napravim ,https://www.baterie-beranek.cz/deye-sun-6k-sg03/ ,jeste jednou se omlouvam ,hledam reseni, mam panely na pergole zruba 45 m ,pocital jsem ze 4 panelu pojede triton 300 a 8 panelu easun smg 2 5,6kw ,a baterie 10kw ,vse mam doma ,kdyz sem tahal chranicku tak jsem dal 4 kabely ,jenze se stala vec ze sem zapojil datovy kabel do stridace a baterie a stridac hodil chybu a neco zasmrdelo ,tak jsem si rekl ze radeji koupim jinej stridac prave deye 6kw ,hledam alternativu abych nemusel znovu tahat kabel ,vystrasil mne manik na faceboku stim ze mam spane panely ,a ze nejsou vodne pro tento stridac ,jeste jednou se omlouvam nebylo v umyslu vas nejak nastvat ,
Kostěj
Reputace: 80
Lokalita: Dobrovicko
Výkon panelů [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od Kostěj »

Zkušební otázka: Jaký maximální výkon dá Triton 300 se čtyřmi uvedenými panely (40V/13A) do běžné bojlerové spirály 230V/2kW?
Mex

Nový příspěvek od Mex »

Téma k zamyšlení: má smysl tak málo panelů dělit ještě mezi 2 střídače?
Rozdělit to mezi střídač pro vodu a pak pro velký měnič bych si uměl představit asi jen v těchto případech:
- už Tritona mám a je mi líto ho nepoužít, a prodat ho nechci
- chci vyrazit dotaci 45 tis. Kč na solární ohřev vody (tohle je asi jediný scénář, kde to dává smysl, ale o tom se tady nesmí psát nebo po tobě vystartují strážci morálky)

Pokud ho ještě nemáš, tak bych připojil všechny panely na jeden velký měnič a vodu ohříval taky z něho.
Pokud bys přece jen chtěl dát ještě samostatný střídač jen pro vodu s malým počtem panelů, tak pak potřebuješ topné těleso do bojleru na nízké napětí. Pokud má fungovat třeba přes zimu i na běžných 230V, tak potom buď se 2 vinutími nebo nějakou jinou ochcávku.
Brasel

Děkuji,Triton mám a používám je na něm 7panelu ,a hlídám přepětí ale zatím při -7,5a jasné sluníčko , napětí stabilní,bojler má 1,5kw ,
Brasel

Tady foto pergoly ,bude se rozšiřovat takže dostanu tam 16panelu ,jsem v CHKO takže stojany a konstrukce nepovolí
Přílohy
IMG_20241226_121213.jpg

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek