Sunpal panely
Palalelní, sériové, sérioparalelní, spojení různých panelů, propojení při různé orientaci střechy, vnitřní zapojení panelu, ochranné diody, diskuze, rady a praktické zkušenosti
-
- Reputace: 0
- Lokalita: Liberec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 550
- Kapacita baterie [kWh]: 7
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Sunpal panely
Dobrý den ,prosím moc můžete pomoci ,koupil jsem panely sunpal za dobrý peníz už v květnu,stim že si udělám ostrov , easun smg 2 je v servisu ,a uvažuji o tom že ho vyměním za deye 6kw 1f ,teď mám problém že podle jednoho člověka na Facebooku ve skupině deye jsou tyto panely nevhodné ,mohu vás prosím požádat zda tento střídač je možné dát k těmto panelům ,sklon panelu je zhruba kolem 5stupnu jsou na pergole ,teď využity jako ohřev vody ,mám 12panelu ,původně sem chtěl zapojit dva stringy po 6 panelech ale prej je malé napětí ,teď jsem v pasti páč ,ten deye je podle recenzí kvalitní ,moc děkuji
-
- Reputace: 147
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Sunpal panely
6kW 1f Deye (SUN-6K-G03) má povolené vstupní napětí 125-500V, rozsah MPPT napětí pak 150-425V.
Ty panely jsou běžného typu se 72 buňkami a dávají naprázdno 49.6V a maximální výkon dávají při 40.9V.
Tak string se 6 panely bude dávat 245V, což je krásně uvnitř rozsahu vstupního napětí toho měniče.
Takže za mě v pohodě a bez problémů ano.
Ty panely jsou běžného typu se 72 buňkami a dávají naprázdno 49.6V a maximální výkon dávají při 40.9V.
Tak string se 6 panely bude dávat 245V, což je krásně uvnitř rozsahu vstupního napětí toho měniče.
Takže za mě v pohodě a bez problémů ano.
-
- Reputace: 665
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Nevím, neznám, ale je deye vhodná bedna pro ostrov? Nejsou toto spíš měniče ongrid?
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
- Reputace: 121
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
A co píše datasheet k tomu měniči? (str.57)Brasel píše: ↑sob led 18, 2025 12:05 amteď mám problém že podle jednoho člověka na Facebooku ve skupině deye jsou tyto panely nevhodné ,mohu vás prosím požádat zda tento střídač je možné dát k těmto panelům ,sklon panelu je zhruba kolem 5stupnu jsou na pergole ,teď využity jako ohřev vody ,mám 12panelu ,původně sem chtěl zapojit dva stringy po 6 panelech ale prej je malé napětí ,teď jsem v pasti páč ,ten deye je podle recenzí kvalitní ,moc děkuji
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
dekuji vsem ,jeste dodam ze pri -7,5 napeti stejne pri plnem osvitu,,prochazel jsem navod v cz ,ted jsem oslovil jednoho projektanta zda by mol pomoci ,tak uvidim,pocital jsem ze dam 8 panelu a ze si 4 necham pro tritona na bojler ,a ze 8 panelu zvladne podkrovni byt ,kde jede klasika nic co ma velky odber vse max do 1,5kw
-
Jseš bezva parťák do debaty. Napíšeš obecný dotaz a nenamáháš se ani uvést přesný typ měniče a už vůbec ne rovnou odkaz na datasheet.
Člověk se ti snaží pomoct a zkusí odhadnout, co za měnič tam asi chceš.
Spočítá (což sis mohl udělat i sám), že to vychází dobře (na rozdíl od Facebookových rad).
A nakonec se dozví, že to vlastně stejně chceš zapojit jinak a nebude to 2x6 panelů ale jen 8 v jednom stringu.
Tak hodně štěstí v budování FVE s Facebookovými radami za zády.
Člověk se ti snaží pomoct a zkusí odhadnout, co za měnič tam asi chceš.
Spočítá (což sis mohl udělat i sám), že to vychází dobře (na rozdíl od Facebookových rad).
A nakonec se dozví, že to vlastně stejně chceš zapojit jinak a nebude to 2x6 panelů ale jen 8 v jednom stringu.
Tak hodně štěstí v budování FVE s Facebookovými radami za zády.
-
- Reputace: 665
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
To souvisí s tím, že lidský mozek se stále vyvíjí. Co chtěl před obědem je jiné než co chce před večeří. Já to znám teda hlavně u ženského mozku, ale asi to platí i pro člověka.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
to se moc omlouvam ,hned to napravim ,https://www.baterie-beranek.cz/deye-sun-6k-sg03/ ,jeste jednou se omlouvam ,hledam reseni, mam panely na pergole zruba 45 m ,pocital jsem ze 4 panelu pojede triton 300 a 8 panelu easun smg 2 5,6kw ,a baterie 10kw ,vse mam doma ,kdyz sem tahal chranicku tak jsem dal 4 kabely ,jenze se stala vec ze sem zapojil datovy kabel do stridace a baterie a stridac hodil chybu a neco zasmrdelo ,tak jsem si rekl ze radeji koupim jinej stridac prave deye 6kw ,hledam alternativu abych nemusel znovu tahat kabel ,vystrasil mne manik na faceboku stim ze mam spane panely ,a ze nejsou vodne pro tento stridac ,jeste jednou se omlouvam nebylo v umyslu vas nejak nastvat ,
-
- Reputace: 80
- Lokalita: Dobrovicko
- Výkon panelů [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Zkušební otázka: Jaký maximální výkon dá Triton 300 se čtyřmi uvedenými panely (40V/13A) do běžné bojlerové spirály 230V/2kW?
-
Téma k zamyšlení: má smysl tak málo panelů dělit ještě mezi 2 střídače?
Rozdělit to mezi střídač pro vodu a pak pro velký měnič bych si uměl představit asi jen v těchto případech:
- už Tritona mám a je mi líto ho nepoužít, a prodat ho nechci
- chci vyrazit dotaci 45 tis. Kč na solární ohřev vody (tohle je asi jediný scénář, kde to dává smysl, ale o tom se tady nesmí psát nebo po tobě vystartují strážci morálky)
Pokud ho ještě nemáš, tak bych připojil všechny panely na jeden velký měnič a vodu ohříval taky z něho.
Pokud bys přece jen chtěl dát ještě samostatný střídač jen pro vodu s malým počtem panelů, tak pak potřebuješ topné těleso do bojleru na nízké napětí. Pokud má fungovat třeba přes zimu i na běžných 230V, tak potom buď se 2 vinutími nebo nějakou jinou ochcávku.
Rozdělit to mezi střídač pro vodu a pak pro velký měnič bych si uměl představit asi jen v těchto případech:
- už Tritona mám a je mi líto ho nepoužít, a prodat ho nechci
- chci vyrazit dotaci 45 tis. Kč na solární ohřev vody (tohle je asi jediný scénář, kde to dává smysl, ale o tom se tady nesmí psát nebo po tobě vystartují strážci morálky)
Pokud ho ještě nemáš, tak bych připojil všechny panely na jeden velký měnič a vodu ohříval taky z něho.
Pokud bys přece jen chtěl dát ještě samostatný střídač jen pro vodu s malým počtem panelů, tak pak potřebuješ topné těleso do bojleru na nízké napětí. Pokud má fungovat třeba přes zimu i na běžných 230V, tak potom buď se 2 vinutími nebo nějakou jinou ochcávku.
-
Děkuji,Triton mám a používám je na něm 7panelu ,a hlídám přepětí ale zatím při -7,5a jasné sluníčko , napětí stabilní,bojler má 1,5kw ,
-
Tady foto pergoly ,bude se rozšiřovat takže dostanu tam 16panelu ,jsem v CHKO takže stojany a konstrukce nepovolí
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Polykrystalické panely/Amorfní panely VS. Ep Solar 4210 RN
od *CAR* » » v Fotovoltaické panely
Polykrystalické panely/Amorfní panely VS. Ep Solar 4210 RN
- 35 Odpovědi
- 5313 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od *CAR*
-
-
-
Jaké panely a technologii pro all black panely (ostrov)?
od SvetZitrka » » v Fotovoltaické panely
Jaké panely a technologii pro all black panely (ostrov)?
- 61 Odpovědi
- 6436 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od nextclick
-
-
- 19 Odpovědi
- 3324 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od shuty
-
- 2 Odpovědi