Pylontech US3000C a Studer XTM 4000-48
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Pylontech US3000C a Studer XTM 4000-48
Pěkný den,
dnes jsem testoval XTM 4000-48 a 1x Pylontech US3000C, xcom-can propojeno.
Zarazilo mne pár věci:
Napětí při nabíjení z XTM se stále drží pod 51V, až někde u 90% SOC jde na 52.
Po připojení zátěže a podpoře z aku při byť jen 230W klesá napětí ke 49,5V (SOC 100%).
Měnič nelze z baterie zapnout jinak, než ihned po zapnutí Pylontechu, pokud zapnu Pylontech a XTM až po chvíli, baterie se vypne a svítí alarm.
Pokud je XTM zap (bez jakékoliv zátěže) a odpojím síť ((AC in) baterie se vypne a skočí do poruchy.
Pokud xtm zatížím na výstupu třeba 1,2kW topením a zapnu spoluúčast z AKU,vše běží a mohu i odpojit AC in a ustojí to.
Je to vlastnost Pylontechu (měkký zdroj nestačí nabudit toroid v xtm) a je jich potřeba víc i pro samotný start měniče?
Nebo je baterie vadná?
Jen pro úplnost - studery provozuji v konfiguraci 3x xtm a BYD již 7 let, kde nic takového neznám.
Děkuji za jakékoliv info.
dnes jsem testoval XTM 4000-48 a 1x Pylontech US3000C, xcom-can propojeno.
Zarazilo mne pár věci:
Napětí při nabíjení z XTM se stále drží pod 51V, až někde u 90% SOC jde na 52.
Po připojení zátěže a podpoře z aku při byť jen 230W klesá napětí ke 49,5V (SOC 100%).
Měnič nelze z baterie zapnout jinak, než ihned po zapnutí Pylontechu, pokud zapnu Pylontech a XTM až po chvíli, baterie se vypne a svítí alarm.
Pokud je XTM zap (bez jakékoliv zátěže) a odpojím síť ((AC in) baterie se vypne a skočí do poruchy.
Pokud xtm zatížím na výstupu třeba 1,2kW topením a zapnu spoluúčast z AKU,vše běží a mohu i odpojit AC in a ustojí to.
Je to vlastnost Pylontechu (měkký zdroj nestačí nabudit toroid v xtm) a je jich potřeba víc i pro samotný start měniče?
Nebo je baterie vadná?
Jen pro úplnost - studery provozuji v konfiguraci 3x xtm a BYD již 7 let, kde nic takového neznám.
Děkuji za jakékoliv info.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 21 Odpovědi
- 1899 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od cipis
-