Pylontech H2 vs Goodwe ET 10kw
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Pylontech H2 vs Goodwe ET 10kw
Zdravím vás,
dnes se stalo, že baterie H2x4 moduly se nabila na 100% (to už je divné, obvykle to je 98%) někdy kolem 10:58 a teď ve 23:00 má stále 100%. I přesto, že min 25% se jistě spotřebovalo. Na BMS status led trvale modře svítí a ledky kapacity střídavě blikaj jedna po druhé od zdola nahoru.
Podle návodu je to asi tzv. floating charging.
To je nějaký problém ? Co s tím mám dělat.
Díky všem
Zdeněk
dnes se stalo, že baterie H2x4 moduly se nabila na 100% (to už je divné, obvykle to je 98%) někdy kolem 10:58 a teď ve 23:00 má stále 100%. I přesto, že min 25% se jistě spotřebovalo. Na BMS status led trvale modře svítí a ledky kapacity střídavě blikaj jedna po druhé od zdola nahoru.
Podle návodu je to asi tzv. floating charging.
To je nějaký problém ? Co s tím mám dělat.
Díky všem
Zdeněk
-
Re: Pylontech H2 vs Goodwe ET 10kw
Ráno již ledky na BSM ukazují standardní vybíjení. Ale SOC je na 98% i přesto, že musí být na cca. 60%. Zapnul jsem
800W spotřebič a vybíjím baterii. Teď je SOC 92%, napětí baterie je 394V a nabíjí se 300W.
Dá se nějak resetovat ten SOC údaj, který je evidentně mimo?
Na obrázku je graf napětí baterie.
-
Jak to dopadlo?
-
Srovnalo se to samo.
-
Já jsem nedávno vyměnil BMS při cca 90% nabití. Nové BMS Pylontech H2 mají výchozí stav 40%, takže nová BMS ukazovala 40% a po několika dnech a cyklech to přepočítala.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
- Lokalita: Mladá Boleslav
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 6.66
- Kapacita baterie [kWh]: 7.1
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Dobrý den chtěl bych se zeptat už nějaký cas mam problém s bateriemi pilontech H2 mám tam teď zapojené dva kusy tedy 7,2 kW baterie se sice nabije na 100%, ale když se koukám kolik se z ní vybije a kolik se do ní nabije tak je to kolem jedné kilowatty. Měl jsem zapojené čtyři baterie ale dělalo to problém nenabylo se do nich a nevybralo se z nich tolik kW kolik by mělo. tak jsem postupně odpojoval a zjistil jsem které dvě to dělají. Tyto dvě byly původní já jsem si dokoupil ještě další dvě a ty se úplně v pohodě dobíjí a vybíjí na cirka 6.1kw tak jsem ponechal na střídači ty původní dva bloky A zatím se nedaří první den se to dobylo jenom na 25% a pak balancovalo jednou amperou pak se ukončilo nabíjení nějakou dobu stojí kleste napětí a opět se začne dobíjet a taktéž dokola. Druhý den už to vylezlo až na 100%, ale byl to skokový nárůst zvedalo se napětí ale do baterky nemohlo přitéct tolik energie byla tam zhruba 1 az 1.5 kW nedokážu přesně změřit kolik tam bylo ale zhruba takto.
nevíte čím to je způsobeno. Přijde mi že jsou baterie vadné děkuji moc za pomoc
nevíte čím to je způsobeno. Přijde mi že jsou baterie vadné děkuji moc za pomoc
-
- Lokalita: Brno
- Výkon panelů [Wp]: 9,9
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Můj osobní názor je, že ty moduly nejsou stejně nabité - tj. jsou rozbalancované. Najdi si na fóru, co s tím. Jednoduše řečeno, je potřeba je všechny nabít na stejný level a pak je dát dohromady. Nebo prostě pořád opakovat nabíjení a vybíjení a any se časem srovnají. Ale "časem" můžou být týdny.
-
- Lokalita: Mladá Boleslav
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 6.66
- Kapacita baterie [kWh]: 7.1
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Děkuji já jsem právě vše zkoušel a nic nepomohlo vyzkoušel jsem i to co se psalo jak stávající moduly to u mě znamená ty dva dobré nechat vybité třeba na 40% aby ten dalším modul se mohl nabíjet a sledovat až se ukončí nabíjení tak by měl být ten třetí modul nabity. Nepomohlo to nabíjení se ukončilo po necelých pěti minutach.nabíjelo to dvouma pak jednou ampérou a konec to jsem udělal s oběma moduly a to samé tak jsem je dal zpět dohromady a dělají toto přiložím fotografii. takže opravdu nevím co už vyzkoušet. Kdyby někdo věděl tak děkuji mockrát.[ A ještě kdyby se tu někdo našel kdo je dobrý v oboru chtěl bych udělat ještě jednu elektrárnu už mám nakoupené komponenty jenom bych potřeboval někoho rozumného kdo by mi s tím poradil a pomohl nejsem totiž elektrikář praci a vse zaplatim to je samozrejme.dekuji mockrat.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Komunikace Infinisolar 10kw s pylontech US2000C
od Hrochna » » v Hybridní elektrárny
Komunikace Infinisolar 10kw s pylontech US2000C
- 1 Odpovědi
- 877 Zobrazení